Archívum - Hírek

Obie Trotter letette az állampolgársági esküt

2011. 06. 20.

A honosított amerikai játékos ezáltal hamarosan bemutatkozhat a magyar válogatottban.
     Ma délelőtt a szolnoki polgármesteri hivatal házasságkötő termében letette az állampolgári esküt Obie Trotter, az Olaj KK amerikai irányítója. A játékos ezzel egyidőben a honosítási okiratot is aláírta, ami szintén előfelvétele volt a magyar állampolgárságnak. Az eskütétel után újdonsült honfitársunk Szabó István alpolgármesterrel és Báder Mártonnal, a piros-feketék csapatkapitányával koccintott. Az ünnepélyes aktussal lezárult a kosaras honosítási eljárása, így az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy Trotter bemutatkozzon a magyar válogatottban.

     Mint arról már korábban beszámoltunk, nemzeti csapatunkra augusztusban fontos Európa-bajnoki pótselejtezők várnak. A Portugália és Finnország ellen készülő magyar válogatott keretét és programját Mészáros Lajos szakmai igazgató ma délután, a budapesti Magyar Sport Házában sajtótájékoztató keretében ismertette. A pótvizsgára kötelezett három együttes közül az első kettő formál jogot az augusztus végén kezdődő, litvániai kontinenstornán való szereplésre.

     Obie Trotter, az Olaj KK amerikai irányítója már az augusztusi, Európa-bajnoki pótselejtezőkön pályára léphet a magyar férfi kosárlabda-válogatottban. A hírt Mészáros Lajos, a nemzeti együttes szakmai igazgatója jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján, ahol 16 fős bő keretét is kihirdette. A névsorban újdonsült honfitársunk mellett tovább további négy Olaj-kosaras - Báder Márton, Fodor Márton, Horváth Ákos és Trepák Zoltán - szerepel. Akárcsak Trotter, utóbbiak szintén sokat tehetnek azért, hogy a magyar csapat augusztus 9. és 24. között sikerrel vívja meg a finnek és a portugálok elleni összecsapásokat. A menetrend szerint az északiakat augusztus 12-én, míg luzitán gárdát augusztus 18-án fogadják a mieink. Az már korábban eldőlt, hogy mindkét hazai mérkőzést a Tiszaligetben játsszák.

     A magyar válogatott július 4-én kezdi meg a felkészülést a sorozatra, s közel egy hónapon át Bükön edzőtáborozik. Közben Szombathelyen és Körmenden Iránnal, majd Szlovákiával, végül Ausztria ellen idegenben vívnak felkészülési mérkőzéseket. A csapat augusztus első hetétől Szolnokon készül, és 7-én utazik az első, portugáliai találkozóra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.