Archívum - Hírek

Szépen alakul az Olaj jövő évadbeli csapata

2011. 06. 29.

Javában zajlik az átigazolási időszak a férfi kosarasoknál.
     Az élő szerződéssel rendelkező Báder Márton, Fodor Márton, Horváth Ákos és Trepák Zoltán mellett régi és új játékosokkal is bővült a piros-feketék jövő évadbeli állománya. A négy válogatott kosaras után az ötödik, a közelmúltban honosított Obie Trotter is aláírta további egy évre szóló szerződését. A kiváló irányító sokat tehet azért, hogy nemzeti csapatunk sikeresen vívja meg az augusztusi, Finnország és Portugália elleni Európa-bajnoki pótselejtezőket. Jelenleg nyári szabadságát tölti, ennek leteltével július 10-én csatlakozik a Bükön edzőtáborozó válogatott kerethez, s hamarosan bemutatkozhat a címeres mezben.

     Kyle Wilson személyében az első légióssal is megállapodtak a szolnoki vezetők. A 27 éves amerikai magasbedobó nem ismeretlen hazánkban, hiszen tavaly tagja volt a ZTE bajnokcsapatának. Az elmúlt évadot ugyancsak a kék-fehéreknél kezdte meg, az alapszakaszban 20 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken átlagosan 14,3 pontot dobott és 6 lepattanót szedett. Miután az anyagi gondokkal küszködő zalai klub februárban elengedte legjobbjait, az izraeli másodosztályban szereplő Elitzur Yavne gárdájához igazolt. A remek csapatember hírében álló kosaras új állomáshelyén sem adta alább, 12 meccsen 19,5 pontot és 7 lepattanót átlagolt. Wilson a tervek szerint augusztus 15-én kapcsolódik be a felkészülésbe.

     Kevéssel a Trotterrel és Wilsonnal megkötött egyezség után három "régi" játékos, Grebenár Péter, Szögi Ádám és Nagy Balázs is elkötelezte magát az Olajhoz. A 30 éves center egy, míg a fiatalok további két évig maradnak a Tiszaligetben. Szintén két évig erősíti a piros-feketéket a válogatott bő keretében is számításba vett Soós Gábor. A 26 éves, székesfehérvári nevelésű bedobó eddigi karrierje meghatározó időszakát az Albacompnál töltötte, miközben megfordult Kecskeméten, a legutóbbi két évadban pedig Kaposváron játszott. A 2010/2011-es bajnokságban pályafutása eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta: a somogyi gárda színeiben 25 meccsen játszott az alapszakaszban, s ezeken átlagosan 13,8 pontot szerzett.

     Már korábban eldőlt, hogy a szolnoki csapatot ősztől is Pór Péter szakmai igazgató irányítja. Első számú segítője változatlanul Dragan Alekszics lesz, aki a felnőttek mellett az U23-as együttes munkájába is bekapcsolódik. Mostanra szintén világossá vált, hogy az Olaj indul a FIBA Eurochallenge következő kiírásában. A nemzetközi kupasorozat sorsolását július 7-én, Barcelonában tartják.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.