Archívum - Hírek

Szabó Péter Szlovákiában folytatja

2011. 07. 01.

Hriszto Nikolov a román bronzérmes Steaua Turabótól érkezik.
     A következő szezonban a szlovákiai MBK Rieker Komarno csapatában folytatja pályafutását Szabó Péter. Az Olaj KK saját nevelésű fiatal irányítóját még egy évig szerződés kötötte a Tiszaligetbe, a klub azonban megállapodott a kölcsönadásáról a szlovák bajnokság legutóbbi ötödik helyezettjével. Szabó Peti menedzsere, Kertész Nándor úgy nyilatkozott, hogy a szolnoki klub az egyéves kölcsönszerződés lejárta után opciós joggal rendelkezik majd a kosaras felett.

     A mai napon Hriszto Nikolov személyében bolgár kosárlabdázót szerződtetett az Olaj KK. A 25 éves, kereken két méter magas bedobó a legutóbbi évadban a román bronzérmes Steaua Turabo csapatában játszott, ahol mérkőzésenként átlagban 8,7 pont, 3,9 lepattanó és 2,1 gólpassz került a statisztikai lapjára. Együttesével részt vettek a FIBA Eurochallenge-ben, amelynek első csoportkörében - akárcsak az Olaj - harmadikként, rosszabb egymás elleni eredményük miatt búcsúztak. A kiváló fizikumáról híres Nikolov a nemzetközi kupasorozatban hasonló mutatókat produkált, mint a bajnokságban: itt átlagosan 8,4 pontot, 3,9 lepattanót és 1,1 gólpasszt tudott felmutatni meccsenként.

     A bolgár játékos 2004-ben az U20-as válogatott tagjaként aranyérmes lett a várnai B divíziós Európa-bajnokságon, majd a felnőtt válogatottban is bemutatkozott. Később a CSZKA Szófia, aztán a hazája kirakatcsapatának számító Lukoil Akademik soraiban is megfordult, utóbbival 2009-ben és 2010-ben egyaránt bajnokságot nyert.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.