Archívum - Hírek

Formálódóban a válogatott

2011. 07. 09.

Hat szolnoki játékossal a fedélzeten gőzerővel készül a közelgő Európa-bajnoki pótselejtezőkre a magyar férfi kosárlabda-válogatott.
     A magyar válogatott a felkészülés első napja, július 4. óta Bükön, ideális körülmények között hangol a Portugália és Finnország elleni pótvizsgára. A keret tagjainak névsorát böngészve elmondható, hogy az elmúlt évek fájó tendenciájával ellentétben végre valóban a legerősebb nemzeti együttes száll harcba az augusztus 31-én kezdődő, litvániai Eb-n való részvételért. Mészáros Lajos szakmai igazgatónak ugyan néhány lemondással - Kámán Tamás tavaly véglegesen elköszönt, Simon Balázs visszautasító válasza igazából senkit nem ért váratlanul, míg Hendlein Roland súlyos térdsérülése után még nincs száz százalékos állapotban - újfent szembesülnie kellett, Obie Trotter honosításával mezőnyben, míg Báder Márton visszatérésével a palánkok alatt is jelentősen megizmosodott a csapat. Utóbbi két játékoson kívül további négy Olaj-kosaras, név szerint Fodor Márton, Horváth Ákos, Trepák Zoltán és Soós Gábor kapott helyet a tizenötös keretben. Dzunics Braniszlav vezetőedző a felkészülés kezdeti szakaszában naponta két, elsősorban erőnléti jellegű foglalkozáson gyötörte a fiúkat, akik nem panaszkodnak, hiszen ők is tudják: a sikerért meg kell küzdeni. Fodor Márton csapatkapitány arról is beszámolt, hogy óriási bizonyítási vágy dolgozik bennük.

     - Remek a hangulat, jó társaságot alkotunk a srácokkal - adott helyzetjelentést a szolnoki irányító. - A magyar férfiválogatott tizenkét éve nem vett részt Eb-n, azt hiszem, ennél jobb motivációt keresni sem lehetne számunkra. Szeretnénk megmutatni, hogy igenis helyünk van Európa kosárlabdatérképén. Ha továbbra is ilyen alázattal dolgozunk az edzőtáborban, reális esélyünk lehet a kijutásra - vélekedett Fodor Márton.

     Az első tesztmérkőzésen hétfőn este, Szombathelyen a kétszeres Ázsia-bajnok iráni válogatott volt az ellenfél. A találkozón már 13 ponttal is vezettek a vendégek, az utolsó negyedben azonban a magyar csapat erőnlétileg föléjük kerekedett, és 75-66-ra győzött. A mieink legjobbja Báder Márton (16 pont) volt, mellette leginkább Hanga Ádámot és Lóránt Pétert (mindketten 14/6), valamint a padról beszálló Horváth Ákost (11) illeti dicséret. A címeres mezben most debütáló Trotter (9/3) a pontszerzés helyett ezúttal inkább a társak kiszolgálásra fektette a hangsúlyt. A két csapat szerdán 19 órakor Körmenden (tv: Sport1) ismét megmérkőzik.

     Ami a magyar csapat további programját illeti, július 27-én Ausztriával idegenben, 29-én és 30-án a szlovákok helyére beugró szerb Universiade-válogatottal itthon - ugyancsak Szombathelyen és Körmenden - mérkőznek. Utóbbi összecsapásokat követően, a jövő hónap első napján Szolnokra költöznek legjobbjaink, s az augusztus 9-én rajtoló pótselejtező-sorozatban a Tiszaligetben lesz a főhadiszállásuk.

     A magyar válogatott kerete: Báder Márton, Fodor Márton, Horváth Ákos, Trepák Zoltán, Obie Trotter, Soós Gábor (mind Szolnoki Olaj), Vojvoda Dávid, Tóth Ádám (Atomerőmű), Hanga Ádám (Manresa), Lóránt Péter (Burgos), Keller Ákos (Albacomp), Szabó Zsolt (Falco), Molnár András (Sopron), Wittmann Krisztián (Kecskemét), Tóth Gergely (ZTE).
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.