Archívum - Hírek

Hétfőtől Szolnokon készül a válogatott

2011. 07. 31.

Az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozat augusztus 9-én Coimbrában, Portugália ellen kezdődik.
     Az elmúlt napokban az utolsó két felkészülési mérkőzés szerepelt a portugálok és a finnek elleni Európa-bajnoki pótselejtezőkre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott programjában. Hat szolnoki játékossal felálló legjobbjaink előbb Szombathelyen 81-73-ra legyőzték a szerb Universiade-válogatottat, majd Körmenden 83-75-re kikaptak attól. A pénteki első mérkőzésen leginkább Hanga Ádám (20 pont), Vojvoda Dávid (11/9), Lóránt Péter (10/3) és Horváth Ákos (9/3) húzta a mieink szekerét, míg a szombati második találkozón Lóránt és Obie Trotter (17-17), Fodor Márton (12/6) és Horváth (11/3) bizonyult a legeredményesebbnek. Báder Márton kisebb bokasérülés miatt egyik meccsen sem játszott.

     A szerbek elleni tesztmérkőzések után Mészáros Lajos szakmai igazgató tovább szűkítette a keretet, az utolsó kimaradó Tóth Gergely (ZTE) lett. A szabályok értelmében a pótselejtező-sorozatra 14 játékos nevezhető, ezért újabb szűkítés már nem szükséges, ám az egyes mérkőzéseken csak 12 kosaras léphet pályára. A magyar csapat hétfőtől Szolnokon hangol a pótselejtezők augusztus 9-i, coimbrai rajtjára.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.