Archívum - Hírek

Eljött a visszavágás ideje?

2011. 08. 03.

Augusztus 9. és 21. között rendkívül fontos Európa-bajnoki pótselejtezőket vív Portugália és Finnország ellen a magyar férfi kosárlabda-válogatott.
     A magyar csapat felkészülése a héten célegyenesbe érkezett, a tizennégy fősre szűkített keret - amelyből utolsóként a zalaegerszegi Tóth Gergely maradt ki - kedd reggel óta a két hazai találkozó helyszínén, a Tiszaligeti Sportcsarnokban gyakorol. Azon túl, hogy az utóbbi három évben kivétel nélkül mindig testközelből láthatták a válogatottat, külön öröm a szolnoki szurkolók számára, hogy Mészáros Lajos szakmai igazgató ezúttal csapatában nem kevesebb, mint hat Olaj-kosaras - Báder Márton, Fodor Márton, Horváth Ákos, Trepák Zoltán, Obie Trotter és Soós Gábor - kapott helyet.

     A válogatott programjában kedden és szerdán két-két, míg csütörtöktől naponta egy edzés szerepel. Míg korábban az erőnléti alapok megteremtésén és a védekezés csiszolásán, addig mostanság már a támadójátékon, a figurák begyakorlásán van a hangsúly. A csapat vasárnap este repül Lisszabonba, ahonnan még körülbelül két és fél órás buszozás vár rájuk az első találkozó helyszínére, a főképp egyeteméről híres Coimbrába. Jó hír a mieink háza tájáról, hogy a szerb Universiade-válogatott elleni tesztmérkőzéseket (81-73, illetve 75-83) kihagyó Báder bokasérülése rendbejött, így ha semmi nem jön közbe, a center játszhat a portugálok ellen.

     Palánkok alatti munkájára szükség is lesz, mert a hírek szerint a leendő rivális masszív, rutinos játékosokból álló együttes. Szembetűnő, hogy a luzitán gárda meghatározó tagjai szinte kivétel nélkül 30 év fölötti kosarasok, ezért többük előtt most adódik az utolsó lehetőség, hogy nemzetközi színtéren maradandót alkossanak. Legutóbb tavaly júliusban, egy felkészülési mérkőzésen találkoztunk velük, akkor Lisszabonban 70-61-es portugál siker született. Ennél sokkal kellemetlenebb emlékeink vannak a finnekről, akik a 2008-as Európa-bajnoki selejtezősorozatban, Salgótarjánban (79-64) és Helsinkiben (88-73) is felülmúltak, egyúttal osztályozóra "ítéltek" bennünket. Most azonban - ellentétben a fenti időszakkal - közel a legerősebb magyar válogatott veszi fel velük a harcot, joggal bízhatunk tehát abban, hogy eljött a visszavágás ideje.

     Az augusztus 12-i magyar-finn és a 18-i magyar-portugál Európa-bajnoki pótselejtezőkre egyaránt ingyenes lesz a belépés.

A selejtezők programja:
Augusztus 09. 21.30: Portugália-Magyarország (Coimbra)
Augusztus 12. 19.00: Magyarország-Finnország (Szolnok)
Augusztus 15. 19.00: Finnország-Portugália (Helsinki)
Augusztus 18. 19.00: Magyarország-Portugália (Szolnok)
Augusztus 21. 19.00: Finnország-Magyarország (Helsinki)
Augusztus 24. 21.30: Portugália-Finnország (Coimbra)
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.