Archívum - Hírek

Nyerhető meccset vesztett el a válogatott Portugáliában

2011. 08. 10.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott ötpontos vereséget szenvedett az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozat első mérkőzésén, a portugáliai Coimbrában.
     A magyar férfi kosárlabda-válogatott ötpontos vereséget szenvedett az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozat első mérkőzésén, a portugáliai Coimbrában. A fiaskó különösen azért bosszantó, mert a meccs első felében szinte végig a mieink irányították a játékot, és kevesebb hibával talán még a második húsz percben is maguk javára fordíthatták volna a csatát.

     A magyar csapat 14 fős keretéből a nyitányon Soós Gábor és Trepák Zoltán maradt ki. A portugálok agresszivitása az elején mintha kissé meglepte volna legjobbjainkat, ám Hanga Ádám vezérletével felvették a kesztyűt, és a kezdeti hazai vezetés után az első tíz perc végére már nálunk volt az előny. Sőt, a második játékrészt egy 7-0-ás rohammal indították a mieink, akik ebben az időszakban még jobban elhúzhattak volna, ha jobban koncentrálnak a védőlepattanók megszerzésére. A portugáloknak ajándékozott második és harmadik esélyek azonban hamar bajt okoztak, a pár perccel korábban teljesen tanácstalannak tűnő rivális villámgyorsan egyenlített.

     A harmadik negyedben a házigazdák kinti dobói elkapták a fonalat, az ötlet nélkül támadó, és olykor nem a megfelelő szerkezetben játszó magyar válogatott pedig nem tudott velük tartani. Ezzel szemben feltétlenül pozitívum, hogy a rövid idő alatt összeszedett hátrányban is megmaradt az együttes tartása, s a rossz játék ellenére visszakapaszkodott a meccsbe. Már soha nem tudjuk meg, mi történik, ha Hanga az utolsó 15 másodpercben, mínusz háromnál egy kicsit türelmesebb, az viszont tény, hogy Portugália került lépéselőnybe a nyitányon.

     - Kettősség van bennem. Az eredmény önmagában nem túl rossz, viszont nagy esélyünk volt megnyerni a meccset, így csalódott is vagyok - értékelt Mészáros Lajos szakmai igazgató. Javítani pénteken 19 órakor Szolnokon, Finnország ellen lehet - sőt, az Eb-álmok megvalósításához alighanem kell is.

Portugália-Magyarország 71-66 (19-21, 12-10, 23-15, 17-20)
Coimbra, 1300 néző. V: Bulto (spanyol), Glisics (szerb), Jones (walesi).
Portugália: Silva 10/6, ANDRADE 11/6, SANTOS 10/6, MIRANDA 18/12, Evora 6. Csere: Minhava 6/3, Tavares 2, Costa 6/3, Cunha 2, Sousa. Szövetségi kapitány: Mario Palma.
Magyarország: Trotter 11/3, HANGA 11/9, Horváth Á. 8, LÓRÁNT 16/3, Báder 6. Csere: Keller 7, Vojvoda 5/3, Fodor M., Szabó Zs., Molnár A., Wittmann 2. Szakmai igazgató: Mészáros Lajos. Edző: Dzunics Braniszlav.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.