Archívum - Hírek

Nehéz helyzetbe került, de nem adja fel a válogatott

2011.08.14. 0:00:00

Nehéz helyzetbe került a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozatban, miután második, Finnország elleni mérkőzésén is vereséget szenvedett (73-75).
     Bár a mieink tizenkét pontos hátrányból fordítottak, és a döntetlen színezetű végjátékban a szolnoki szurkolótábor fergeteges biztatását is maguk mellett tudhatták, mégis elmaradt a várt győzelem. Az újabb szoros vereség után Dzunics Braniszlav edző csalódottan nyilatkozott. - Tipikus egylabdás mérkőzés volt. A finnek hatalmas védekezési hibát kihasználva szerezték meg a győztes kosarat, miközben mi előtte nem tudtunk betalálni. Ennyi döntött. Küzdöttünk, jelentős hátrányból jöttünk vissza a meccsbe, de a végén nem állt mellénk a szerencse - mondta a szakember.

     A magyar csapat legjobbja Horváth Ákos volt, aki példás hatékonysággal - 10 mezőnykísérletéből 6 célba ért - elért 15/9 pontja mellett 4 gólpasszt is kiosztott a társaknak. Kiváló egyéni teljesítménye ellenére a végén az Olaj bedobója sem lehetett elégedett. - Úgy gondolom, ha a negyedik negyedben látott lelkesedéssel, intenzitással és védőmunkával kezdjük a meccset, nyerhettünk volna. A visszakapaszkodás túl sokat vett ki belőlünk, így hiába voltak gyors indításos lehetőségeink a végjátékban, sajnos kimaradtak. Nem adjuk fel, megpróbáljuk a maximumot kihozni a hátralévő két mérkőzésből - ígéri Horváth Ákos.

     A sorozat hétfőn este Helsinkiben finn-portugál összecsapással folytatódik. A magyar válogatott legközelebb csütörtökön 19 órakor, Portugália ellen játszik a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.