Archívum - Hírek

Olaj-rajt csonka csapattal

2011. 08. 16.

A napokban megkezdte a felkészülést a következő évadra a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt címvédő Szolnoki Olaj KK.
     Már korábban beszámoltunk arról, hogy az elmúlt évadban minden lehetséges hazai címet begyűjtő együttes meghatározó játékosainak többségét együtt tartották a vezetők. Báder Márton, Fodor Márton, Horváth Ákos, Trepák Zoltán, Grebenár Péter, Gaál Róbert, Szögi Ádám és Nagy Balázs ősztől változatlanul szolnoki színekben kosarazik. Ugyancsak marad a Tiszaligetben Obie Trotter, aki júniusban megkapta a magyar állampolgárságot, és azóta már a válogatottban is bemutatkozott. A honosított irányító mellett a Kaposvárról érkezett válogatott bedobóval, Soós Gáborral bővült a magyar játékosok névsora. Távozott Ivory Clark (Rouen), Veljko Budimir (?), Szabó Péter (Komarno, egy évig kölcsönben) és Vesztergom Zsolt (Sopron).

     Az új bajnokságnak tehát három új légióssal vágnak neki a piros-feketék. Közülük kettőt már kiválasztott a szakmai stáb: a ZTE tavalyi bajnokcsapatából ismert amerikai magasbedobó, Kyle Wilson és a bolgár bedobó, Hriszto Nikolov rendben megérkezett, s hétfőn bekapcsolódott a munkába. Pór Péter szakmai igazgató még egy hátvéd poszton bevethető külföldi kosarast keres, ám az ő kilétéről egyelőre semmi biztosat nem tudni.

     Mivel Báder, Fodor, Horváth, Trepák, Trotter és Soós mostanság az Eb-szereplésért küzdő válogatottal gyakorol, az Olaj jelenleg csonka csapattal tréningezik. Pór Péter szerint ennek ellenére ugyanazt az edzésmunkát végzik, amit teljes kerettel végeznének. A szakvezető elmondta azt is, hogy minden játékos optimális fizikai állapotban kezdte a felkészülést. A délelőtti edzéseken futnak és súlyzóznak, míg délutánonként labdás technikai és taktikai feladatok várnak a gárda tagjaira. Függetlenül attól, hogy a válogatott kijut az Eb-re vagy sem, a nyarat a nemzeti együttessel végigdolgozó játékosok pár nap pihenőt kapnak, mielőtt csatlakoznak a szolnoki csapathoz.

     Az első felkészülési mérkőzést a tervek szerint szeptember első hetében vívja az Olaj. A szűkebb idő miatt ezúttal várhatóan nem tornákra utaznak, inkább csak egy-egy tesztmeccset játszanak majd. Komoly téttel bíró találkozón először október 4-én, a FIBA Eurochallenge selejtezőjének tamperei "odavágóján" lépnek pályára, a pár nappal később esedékes bajnoki nyitányon pedig az újonc Jászberény lesz az ellenfél a Tiszaligetben.

     Eb-pótselejtező: érvényesült a papírforma Helsinkiben. Az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozat hétfő esti mérkőzésén Finnország tizenkét pontos sikert (68-56) aratott Portugália ellen. A Helsinkiben, több mint hatezer néző előtt megvívott összecsapáson az esélyesebb házigazdák győzelme nem forgott veszélyben a rosszul dobó luzitánokkal szemben. Az északiak már általunk is megtapasztalt remek védekezésük mellett leginkább Shawn Huff és Tuukka Kotti 16-16 pontjának köszönhetik az izgalommentes diadalt.

     A magyar válogatott a folytatásban csütörtökön 19 órakor a portugálokat fogadja a tiszaligeti csarnokban. Mivel a felek első találkozása alkalmával Coimbrában öt ponttal kaptak ki (66-71), a mieinknek legalább hattal kell(ene) nyerniük ahhoz, hogy maradjon remény a továbbjutásra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.