Archívum - Hírek

Eb-pótselejtező: megragadnánk az utolsó esélyt

2011. 08. 17.

Féltávnál rosszul áll a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozatban.
     A magyar férfi kosárlabda-válogatott, Coimbrában Portugália, majd Szolnokon Finnország ellen egyaránt szoros vereséget szenvedett. A portugálok elleni visszavágó, amelyet csütörtökön 19 órakor rendeznek a Tiszaligeti Sportcsarnokban, minden bizonnyal az utolsó lehetőség a javításra.

     A felkészülési időszak hajrájában biztosan nem ilyen rajtról álmodott a Mészáros Lajos, Dzunics Braniszlav, Sabáli Balázs edzőhármas. Hiába volt a portugálok és a finnek elleni találkozóban is jóval több számunkra, a száraz tények azt mutatják, hogy egyelőre győzelem nélkül állunk az utolsó helyén, az Eb-re pedig csak az első kettő juthat ki.

     A magyar válogatott jelen helyzet szerint lemaradna az augusztus 31-én kezdődő, litvániai kontinenstornáról, három mérkőzés azonban hátravan a sorozatból, tehát még lehet javítani. A mieinknek ehhez első lépésben a portugál csapatot kellene legyőzniük, méghozzá legalább hat ponttal, hogy azonos pontszám esetén jobban jöjjenek ki az egymás elleni összevetésből. Utóbbi akkor volna különösen fontos, ha a három csapat közül szemmel látható módon kiemelkedő finnek a hátralévő két meccsükön megőriznék veretlenségüket.

     Ám nem szabad elfelejtenünk, hogy ha a vasárnapi finn-magyar találkozón hazai siker születik, az északiak már tét nélkül, biztos továbbjutóként utazhatnak portugáliai zárómérkőzésre. Amennyiben így alakul, aligha törik össze magukat a coimbrai találkozón. A lényeget összefoglalva: csak két győzelemmel vehetjük újra a saját kezünkbe a sorsunkat, de ha csütörtök este teszünk érte, egy sikerrel és egy kis szerencsével is továbbjuthatunk.

     Ennyi matematika után jöjjön Báder Márton, aki a két vereség ellenére optimistán várja a portugálok elleni csatát. - Minden sportembert megviselnek a kudarcok, ráadásul a finnek elleni egy nyerhető meccs volt, de pozitívan kell hozzáállni a folytatáshoz, és ki kell javítani a hibákat - véli az Olaj centere. - Az elvesztett harmadik negyed mindkét eddigi mérkőzésünkön kritikusnak bizonyult, ennek talán pszichés okai vannak. A két ellenfél közül egyértelműen a finnek a jobbak, így ha legalább hat ponttal verjük a portugálokat, a végelszámolásnál a javunkra billenhet az egymás elleni mérleg.

     A saját teljesítményét illetően Báder Marci elmondta, hogy nem elégedett magával, hiszen esetenként nem találta a helyét a pályán, a finnek ellen pedig faultproblémái is akadtak. - Mindez azonban már másodlagos, most az a lényeg, hogy hozzuk a következő meccset. Elszántak vagyunk - tette hozzá a szolnoki csapat kapitánya.

Az állás:
1. Finnország 2 0 143-129 4
2. Portugália 1 1 127-134 3
3. Magyarország 0 2 139-146 2
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.