Archívum - Hírek

Egy új felszálló a tűzoltóautóra: Hriszto Nikolov

2011. 08. 21.

Hriszto Nikolov személyében az Olaj történetének első bolgár játékosa érkezett a Tiszaligetbe.
     A bolgár bedobóval első szolnoki edzését követően beszélgettünk.

     - Bolgár kosárlabdázó ritkán látott vendég a magyar bajnokságban. Mit tudott a szolnoki csapatról, mielőtt úgy döntött, ide igazol?

     - Bevallom, nem túl sokat. Az ügynököm jelezte, hogy a magyar bajnok és kupagyőztes, nemzetközi kupában is induló csapat érdeklődik irántam. Az interneten igyekeztem részletesen tájékozódni, a youtube-on több videót találtam, ezek alapján például gyorsan megtudtam, hogy népes és hangos szurkolótábor van Szolnokon. Fontos volt számomra, hogy komoly célokat kitűző, erős együttesben játsszak, így - bár másik két ajánlatom is volt - az Olajt választottam.

     - Az első benyomások alapján jó döntés volt?

     - Abszolút, jól érzem magam itt. Dudi (Vereb József technikai vezető - a szerk.) segítségével már körbenéztem, és megállapítottam, hogy csendes, nyugodt kisváros. Ezt egyáltalán nem bánom, mert egy ilyen helyen sokkal könnyebb a játékra összpontosítani, mint egy állandóan nyüzsgő metropolisban.

     - Hol tart a csapattal való ismerkedésben?

     - Az edzés előtt volt egy rövid beszélgetésem Pór Péter szakmai igazgatóval, aki elmondta, mit vár tőlem. Hasonlóan gondolkodunk a játékról, remélem, sikeresen fogunk együtt dolgozni. A játékosok többségével most találkoztam először, de a válogatott tagjai között felfedeztem pár ismerős arcot. Évekkel ezelőtt játszottam egyszer a magyarok ellen, arról a mérkőzésről vannak emlékeim. A neveket sajnos nem tudom, illetve csak egyikükét: Báder Márton már akkor is tapasztalt, jó játékosnak számított.

     - Visszatérve önre: mik a legfontosabb céljai a következő szezonban?

     - Jó volna megismételni az elmúlt évadbeli duplázást. Állok a kihívások elé, azon leszek, hogy minél többet segítsek a csapatnak ebben. Mindenekelőtt azonban győzni szeretnék, minden edzésen és minden mérkőzésen. Ez visz előre, hogy egyszer én is ott lehessek azon a tűzoltóautón, amit a bajnoki címet követő ünneplés videóján láttam.

     - Egy profi játékostól ez csak természetes, hiszen senki sem szeret veszíteni.

     - Valóban, ám van egy különbség a kiscsapatok és az igazi nagyok között. Amíg a kicsik várnak a sikerre, addig a nagyok jönnek és megszerzik azt. Ezért volt az első számú szempont, hogy mindenképp egy karakteres nagyklubnál folytassam a pályafutásom.

Névjegy: Hriszto Nikolov
Született: 1985. október 2., Burgasz
Állampolgársága: bolgár
Posztja: bedobó
Pályafutása: CSZKA Szófia (bolgár, 2000—2008), Lukoil Akademik Szófia (bolgár, 2008—2010), Steaua Turabo (román, 2010—2011), Szolnoki Olaj KK (2011-től)
Legjobb eredményei: 2x bolgár bajnok (2009, 2010), román bronzérmes (2011), bolgár válogatott
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.