Archívum - Hírek

Erdélyi erőfelmérő

2011. 09. 08.

Elérkezett az első felkészülési mérkőzések ideje a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatánál.
     A piros-feketék péntektől vasárnapig Kolozsváron vesznek részt egy négyes tornán, ahol a szlovén első osztályú Maribor, a román bajnok házigazdák és a nagyváradi CSM Oradea lesznek az ellenfelek.

     A szolnoki csapat kerete a napokban újabb változáson ment át, ám ha lett volna rá mód, Kyle Wilson távozásától valószínűleg az edzők és a vezetők is szívesen eltekintettek volna. Az amerikai magasbedobó augusztus közepén nem a megfelelő erőállapotban kapcsolódott be a felkészülésbe, s miután a kívánt kondíciót az azóta eltelt időszakban sem tudta elérni, elköszöntek tőle a Tiszaligetben.

     Wilson helyettesét már keresi a szakmai stáb, a péntektől vasárnapig tartó kolozsvári viadalon azonban még biztosan nem lesz új játékos a posztján. Átmenetileg hiányozni fog Horváth Ákos, akinek térdfájása miatt pihenést írt elő dr. Ladoniczky Zoltán csapatorvos, ezért el sem utazott a társakkal Erdélybe. Fodor Márton az indulás előtti utolsó, szerda esti edzésen szedett össze egy kisebb combizomhúzódást, az ő játéka ezokból kérdéses. Ellenben Báder Márton lázas betegségét követően a héten már teljes erőbedobással tréningezett, így a válogatott center fellépésének immár nincs akadálya. A múlt szombaton érkezett, hétfőn munkába állt amerikai hátvéd, Cameron Jones pedig Kolozsváron ölti magára először az Olaj szerelését.

     - Egyelőre fáradt, még vannak gondjai az időeltolódás okozta átállással. Az edzéseken intelligens, jó mentalitású játékos képét mutatta, kíváncsian várom, mire lesz képes "éles" meccshelyzetben - mondta az új fiúval kapcsolatban Pór Péter szakmai igazgató.

     A szakvezető a csütörtök reggeli indulás előtt elmondta azt is, hogy erős ellenfelekre és kemény mérkőzésekre számít a háromnapos viadalon. Mindezt alátámasztja, hogy a román bajnokságban csapatonként öt légiós szerepeltetésére adnak lehetőséget a szabályok, emellett keleti szomszédunknál valamivel hamarabb indul szezon, ezért együtteseik várhatóan előrébb tartanak a felkészülésben. Emiatt és a csapatépítés szempontjából sem lett volna hátrány, ha a mieink a legerősebb összeállításukban vennék fel a harcot. Ám a szlovén első osztályú Maribor, a román bajnok házigazdák és a szintén élvonalbeli, nagyváradi CSM Oradea ellen a hiányzók ellenére is hasznos találkozókra van kilátás.

     - Kyle Wilson kiesése sok mindent felborított. Pótlására olyan játékost keresünk, akire a hatékony távoli dobások mellett a palánkok alatti brusztolásban is számíthatunk. Ezen a tornán nem lesz klasszikus négyesünk, ezért időnként szokatlan szerkezetben kell majd játszanunk. Mivel a héten váltak először hangsúlyossá a labdás taktikai edzések, elsődleges célunk az lesz, hogy játékba lendüljünk, felvegyük a meccsritmust és tisztázzuk a pozíciókat, kinek mi a dolga a pályán - foglalta össze Pór Péter.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.