Archívum - Hírek

Kolozsvári torna, első nap: sikeres nyitány

2011. 09. 09.

Győzelemmel kezdte szereplését a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata Kolozsváron, a háromnapos nemzetközi felkészülési tornán.
A viadal pénteki nyitómérkőzésén a piros-feketék a szlovén első osztályú Maribor Messer gárdáját múlták felül 77-66-ra (26-14, 16-20, 19-16, 16-16). Bár a térdét fájlaló Horváth Ákos mellett a szerdai edzésen combizomsérülést szenvedett Fodor Márton sem utazott el társaival Erdélybe, a Trotter 19/9, C. Jones 11, Soós 11/6, Nikolov 14/9, Báder 8, csere: Grebenár 10, Trepák 2, Lakosa 2, Szögi, Gaál, Nagy B. összeállításban játszó szolnoki csapat már az első negyedben elhúzott ellenfelétől. A mieink az összecsapás hátralévő részében végig tartották 8-10 pontos vezetésüket, sőt, a harmadik játékrészben 15 pont is volt a különbség.

     Több kulcsember és klasszikus magasbedobó híján leegyszerűsített kosárlabdát játszott az Olaj, amely különösen védekezésben mutatott biztató dolgokat. Pór Péter szakmai igazgató szerint hasznos mérkőzésen vannak túl, ahol a győzelemnél is többet jelentett felvenni a meccsritmust.

     A mieink a folytatásban magyar idő szerint szombaton 19 órakor a házigazda, román bajnok U. Mobitelco Cluj-Napocával mérik össze erejüket.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.