Archívum - Hírek

Hét ponttal volt jobb a Pardubice

2011. 09. 22.

Csehországi túrája során az ottani bajnokságban ezüstérmes Prostejov után a bronzérmessel is összemérte erejét a Szolnoki Olaj KK.
     A felkészülési találkozó a tegnapihoz hasonló eredménnyel zárult, azaz a sérült Horváth Ákos és egyelőre külföldi magasbedobó nélkül felálló piros-feketék szoros vereséget szenvedtek.

BK JIP Pardubice - Szolnoki Olaj KK 85-78 (27-20, 20-23, 21-15, 17-20)

OLAJ: Trotter 29/6, Fodor M. 3/3, Soós 3/3, Nikolov 20/6, Báder 11.
Csere: Grebenár 2, Djeraszimovics 10/3, Trepák. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.

     A szerdai meccshelyszíntől körülbelül kétórás buszútra lévő Pardubicén az Olaj tegnapi ellenfelénél gyorsabb stílusú riválissal találkozott, amely végig igyekezett pörgetni a játék ritmusát. Ezt az első húsz percben nem mindig sikerült felvenni: sok volt a rossz támadás és az eladott labda a mieink oldalán, amit könnyű kosarakkal büntettek, s 8-10 pontos előnyt kovácsoltak a házigazdák. A szünet előtt Trotter és Nikolov vezérletével rátett egy lapáttal, és felzárkózott az Olaj.

     A fordulás után továbbra is a három amerikai légiósük által húzott vendéglátók irányítottak, de a negyedik negyedben a jól működő szolnoki zónavédekezés megfogta őket. A végjáték a szerdaihoz kísértetiesen hasonló módon alakult: a magyar bajnok feljött négy pontra (81-77), de fontos büntetőket hagyott parlagon, melyek meghiúsították a fordítást.

     Pénteken 16 órakor a két csapat ismét megmérkőzik.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.