Archívum - Hírek

A Szuperkupával indul a szezon

2011. 09. 27.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége másodszor írta ki a Szuperkupát, amiért az idei bajnok és kupagyőztes Szolnoki Olaj KK a mindkét sorozatban ezüstérmes Albacomppal mérkőzik meg.
     Szuperkupa-mérkőzést hazánkban először 2009 szeptemberében, Pakson játszottak. Ezen a meccsen a Kmézics Zorán által irányított, kupagyőztes Pécs nem kis meglepetésre 77-71-es sikerével hazavitte a trófeát a bajnoki címvédő Atomerőmű otthonából. Tavaly nem írták ki a találkozót, mondván a bajnokságban és a kupában is a ZTE bizonyult a legjobbnak. Idén hasonló helyzet állt elő az Olaj esetében, az országos szövetség elöljárói mégis úgy határoztak, hogy ezúttal - a sportág népszerűsítésének céljából tető alá hozott családi programsorozat zárásaként - megrendezik az összecsapást, amelyen a piros-feketék a tavasszal ezüsthalmozó székesfehérvári gárdával mérkőznek.

     Mint ismert, az Olaj felkészülése nem éppen zökkenőmentesen zajlott az elmúlt hetekben. Mire a válogatott keret tagjai túltették magukat a nyári Eb-pótselejtezők kudarcán, addigra a mozgást elégtelen erőállapotban kezdő Kyle Wilson menesztése borzolta a kedélyeket. A hátvéd posztra kiszemelt légiósok közül az amerikai Cameron Jones nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, helyettese, a próbajátékon lévő szerb Marko Djeraszimovics sorsáról pedig még nem született döntés. Mindeközben Horváth Ákos térdfájása miatt hosszabb ideje harcképtelen, s a szerda esti találkozón sem léphet pályára. A csehországi túrán megsérült Soós Gábor és Grebenár Péter felépült, utóbbi két kosaras tehát játszhat a FIBA Eurochallenge jövő keddi, finnországi selejtezőjének főpróbáján. A még hiányzó külföldi magasbedobót továbbra is keresi a szakmai stáb.

     Téved, aki azt gondolná, hogy az Albacompnál eközben minden szép és jó. Az elmúlt szezonbeli csapattagok közül Simon Balázs, Keller Ákos, Damian Hollis, Bódi Ferenc, Hendlein Roland és a fiatalok maradtak, míg Hanga Ádám, Jonathan Jones és Tony Crocker távozott Székesfehérvárról. Úgy tűnik, Hanga helyettesét az előző évad pécsi pontkirálya, az arab-amerikai Muhammad El-Amin személyében megtalálták, ám miután az NBA-múlttal rendelkező Nick Fazekassal, valamint az útlevélgondok miatt egyre csak késő Billy White-tal sem tudtak megállapodni, egy légiós - egészen pontosan a center - helye egyelőre náluk is betöltetlen.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.