Archívum - Hírek

Zöld utat kapott a Tiszaligeti Sportcsarnok

2011. 10. 07.

A beléptetéssel kapcsolatban azonban szigorításokra kell számítaniuk a szurkolóknak.
     Egykoron a rendezőktől függött, hogy egy-egy sporteseményre mekkora tömeget engednek be a létesítménybe. Az új törvényi szabályozás szerint megszűnik a "jó világ", szigorú előírásoknak kell megfelelniük a nagy befogadóképességű létesítményeknek, köztük a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnoknak is, ami 34 esztendeje ad otthont az Olaj-meccseknek.

     Tóth Zoltán, az Olaj KK ügyvezető elnöke a minap tájékoztatta a szurkolók és a sajtó képviselőit a változásokról. - Megkaptuk a minősítést, a létesítmény alkalmas a mérkőzések rendezésére - kezdte a sportvezető. - Ez a jó hír, ami a rossz, hogy a jövőben maximum 2080 nézőt engedhetünk be a csarnokba. Ami még pozitívum, a helyek mintegy ötven százaléka máris elkelt az éves bérletek formájában. Számukra is információ: ezentúl hosszabb beléptetési időre számíthatnak a szurkolók, ezért időben kell majd érkezniük a meccsekre, s a bejáratnál mindannyian karszalagot kapnak. A csarnokban feliratokon tájékoztatjuk a közönséget a beléptetés rendjéről, és arról, hogy mit hozhatnak be a létesítménybe. Azt máris kérjük, hogy pénztárgépszalagot ne hozzanak magukkal, mert az tiltott a FIBA rendezvényein. A nyitány a keddi, Tampere elleni EuroChallenge-találkozón lesz.

     A tájékoztatón jelen volt Fürj János százados, a Szolnoki Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője. - Az elmúlt évadban nem volt gond a közönséggel, de mi szeretnénk, hogy a szurkolók még biztonságosabb körülmények között nézhessék a mérkőzéseket - mondta a százados. - A jogszabályoknak megfelelően a biztonsági szolgálattal egyetemben biztosítjuk majd a rendet. Többek között 16 kamerával fogjuk pásztázni a közönséget, már a beléptetést is rögzíteni fogjuk. A renitenseket a biztonsági szolgálat visszatarthatja a rendőrség érkezéséig. Az új törvények szerint a vétkeseket akár évekre ki lehet majd tiltani a sporteseményekről. Közös érdek, hogy jól érezzék magukat a szurkolók a mérkőzéseken.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.