Archívum - Hírek

Nyolc pont a világ

2011. 10. 11.

Kedden este hét órakor, a Tiszaligeti Sportcsarnokban játssza az Olaj KK a finn Pyrintö Tampere elleni EuroChallenge-kupacsata visszavágóját.
     Egy héttel ezelőtt a tamperei odavágó változatosan alakult, hiszen a finn bajnoki címvédő a második félidőben olykor a várnál nagyobb különbséggel is vezetett, a vége mégis szoros lett, hiszen 77-69-re győztek a házigazdák. A felek közötti tekintélyes különbség a második félidőben alakult ki, hiszen a 25. percben 51-40-re, majd a 36. percben 76-56 volt az állás, és ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a továbbjutás. Szerencsére az Olaj Trotter Obie vezérletével nagy hajrát nyitott, faragott hátrányából, és nyílttá tette a párharcot.

     - A játék képe alapján nem volt reális a Tampere húsz pontos vezetése - emlékezik vissza a nyitómeccsre Báder Márton, az Olaj csapatkapitánya. - Nem játszottunk jól, de még időben kapcsoltunk, és csökkentettük hátrányunkat. Volt egy kis szerencsénk is, de azt gondolom, hogy megdolgoztunk érte. Úgy vettük észre, hogy a finn csapat elfáradt a hajrára, mi pedig új erőre kaptunk. Nyilván a visszavágó egy másik meccs lesz, amit önbizalommal telve várunk. Úgy érzem, hogy jobb kondiban vagyunk, mint vetélytársunk. Ha taktikusan és fegyelmezetten játszunk, akkor le tudjuk dolgozni hátrányunkat, és ott leszünk a csoportkörben.

     Báder Márton említette, hogy a Tampere kosarasainál elfogyott a szufla az odavágón. Nos, a szombati bajnoki mérkőzésen is elfáradtak a hajrára Williamsék, hiszen a záró negyed előtt még tíz ponttal tartottak előrébb, mint a házigazda Torpan Pojat Helsinki együttese. A rendes játékidő mégis 82-82 lett, majd a hosszabbításban a ToPo lerohanta, 17-7-re verte a bajnoki címvédő Pyrintöt. A vendégek tehát 99-89-re kaptak ki szezonbeli első idegenbeli mérkőzésükön. Az Albacompból is ismert amerikai játékos, Damon Williams 21 ponttal és 11 lepattanóval, honfitársa Brant Bailey szintén 21 dobott ponttal zárt. A rendre ponterős Antwine Williams csupán 10 egységet szórt, 1/9-es mezőnymutatóval. Az odavágón 20 pontos irányító, Antero Lehto is csak 10 egységig jutott a ToPo otthonában. Egy-két kulcsember haloványabb teljesítménye is lehet az oka, hogy egyes internetes források szerint előtérbe került Kenneth Lowe játéka, az amerikai bedobó az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódott.

     Meglehet tehát a továbbjutás az Olaj számára, de csak jó játékkal. - Ott kell kezdenünk a meccset, ahol abbahagytuk Tamperében - ezzel nyitott Pór Péter, a gárda szakmai igazgatója. - Szervezetten támadni és keményen kell védekezni, nem kaphatunk olyan könnyű gólokat, mint az odavágón. Egy mondatban összegezve, figyelmesebben, fegyelmezettebben és pontosabban kell játszanunk, mint tettük az előző találkozón. Ami jó hír, hogy Horváth Ákos már beszállt az edzéseken, de hogy tudja-e vállalni a fellépést, csak a mérkőzés előtt fog eldőlni.

     Amennyiben az Olaj nyolc pontnál nagyobb különbséggel nyer, akkor továbbjut, és a csoportkörbe verekedi magát, ahol a H jelű négyesbe kerül. Ennek a csoportnak már biztosan tagja a francia Pau-Orthez, a napokban Winsome Frazierrel erősítő ciprusi Keravnos Nicosia és a német Artland Dragons. A kvartett kedden remélhetőleg a piros-feketékkel egészül ki.

Fontos információk a meccshez:
A Tiszaligeti Sporcsarnok kapuit 18 órakor nyitják. Minden kilátogató szurkoló karszalagot fog kapni. A jegyvásárlók és a bérletesek külön kapun juthatnak be a létesítménybe. Az utóbbiak helyét 18:45-ig tartják fenn, ezután szabad lesz a vásár. Maximum 2080 nézőt engedhetnek be majd a csarnokba a nemzetközi és a hazai bajnoki mérkőzéseken. Mint azt Tóth Zoltán, az Olaj KK ügyvezetője elmondta, be fogják tartani a szakhatóság által előírtakat. A szurkolók az előírásokról a rendezőktől, valamint a csarnokban kifüggesztett feliratokból tájékozódhatnak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.