Archívum - Hírek

Akkor hát induljon!

2011. 10. 18.

Három tétmeccs után most már a bajnokságban is bemutatkozik a címvédő Szolnoki Olaj KK, amely kedden 19 órakor az újonc jászberényi csapatot fogadja a tiszaligeti arénában.
     Bár megyebeli riválisokról van szó, az Olaj és a Jászberény csapata utoljára az 1960-61-es évadban a megyei bajnokságban találkozott egymással, azóta tétmeccset nem vívtak. Az Olaj történetét szinte mindenki ismeri, miközben a jászberényi kosarasok hosszú évekig az NB II-ben szerepeltek, onnan 2005-ben léptek feljebb az NB I. B csoportjába. Az elmúlt szezonban mindössze egy vereséget szenvedtek, ritkán látott fölénnyel nyerték a bajnoki címet, és ezzel jogot szereztek a legmagasabb osztályban való szereplésre.

     Ragyogóan sikerült a bemutatkozásuk, hiszen fennállásuk első élvonalbeli mérkőzésén 91-72-es győzelmet arattak a Kaposváron. Ennél jobb kezdésről álmodni sem mertek a kék-fehérek. Bár az eredmény csak azoknak meglepetés, akik nem látták a somogyországi összecsapást. Horváth Balázs együttese a 12. percben átvette a vezetést, ezt követően végig kézben tartotta a mérkőzést, és percről percre növelte előnyét. A berényiek 47 százalékkal dobtak a mezőnyből, és 47:35-re nyerték a lepattanócsatát. Mint ahogy várható volt, három légiósuk - Hodges, Dawson, valamint a Dombóvárról és az Albacompból is jól ismert Jonathan Jones - húzta magával a társakat. Különösen a fiatal Horti Bálint remekelt, aki 24 pontja mellett 7 lepattanót is összekapkodott. Kérdés, hogy a kék-fehér alakulat mire lesz képes a bajnok otthonában?

     Az Olaj most debütál a 2011/2012-es bajnokságban. Előtte a Szuperkupát megnyerték Báderék, majd a FIBA EuroChallenge selejtezőjében szerencsésen túljutottak a finn bajnok Pyrintö Tampere legénységén, és beléptek a csoportkörbe. A H jelű négyesben a német Artland Dragons, a ciprusi Keravnosz Nicosia és a francia Pau-Orthez lesz a piros-feketék vetélytársa. A kezdés november 8-án 19.30-kor a Pau ellen, a Tiszaligetben lesz. Addig azonban öt bajnoki összecsapás vár a szolnoki legénységre.

     Mit vár a bajnoki évadtól?

     Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója: - Kiélezett harc lesz, mert a tavalyinál több csapat száll majd harcba az aranyéremért, és az úgynevezett középmezőny is megerősödött. Nem lesz egyszerű dolgunk, de a bajnokságban és a Magyar Kupában is a címvédés a célunk, és nemzetközi színtéren minél tovább akarunk jutni.

     Mit vár a Jászberény elleni mérkőzéstől?

     - Kaposváron is bizonyította a Jászberény, hogy nem szabad félvállról venni. Három jó légióst igazoltak, és a magyar játékosaiknak sem idegen az A csoport légköre. Djeraszimovics már nincs közöttünk, a helyére érkezett Mills pedig nem játszhat, mert a meccs eredeti időpontjában még nem a mi játékosunk volt. Így egy ember kiesik a rotációból, ennek ellenére is nyernünk kell az újonc ellen.

     Mit vár a bajnoki évadtól?

     Horváth Balázs, a Jászberény vezetőedzője: - A biztos bennmaradás, a 10-12. helyek valamelyikének megszerzése az egyetlen célunk. A teljes csapatot én választottam ki, ezért a felelősség is az enyém. Az amerikai játékosokat húzóembernek szerződtettük, anyagi lehetőségeinkhez mérten magyar játékosokkal is sikerült megerősítenünk a keretet. Bízom benne, hogy hazai pályán, a top csapatok kivételével szoros meccseket tudunk játszani.

     Mit vár az Olaj elleni mérkőzéstől?

     - Örülünk a jó rajtnak, de Szolnokon nem lehetnek vérmes reményeink. Az Olaj szerkezetben és fizikálisan is sokkal erősebb nálunk. Nem feltett kézzel érkezünk a Tiszaligetbe, ahol egy jó mérkőzést akarunk játszani. Ha húsz pont alatt tudjuk tartani az Olajt, akkor már elégedettek lehetünk.

     Fontos tudnivaló, hogy a csarnok főbejárata 16 órakor, a B bejárat 18 órakor nyit, a jászberényi szurkolók pedig a 12-es számú bejáraton át foglalhatják el a vendégek számára fenntartott szektort.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.