Archívum - Hírek

Tanulni kell a Kaposvár-meccsből

2011. 10. 24.

Debrecenben elkerülné a váratlan izgalmakat az Olaj, ám ehhez olyan hozzállással kell játszani, mint a somogyiak elleni összecsapás utolsó két percében.
     A piros-feketék újabb halasztott mérkőzést játszanak, méghozzá kedden 18 órakor Debrecenben, az Oláh Gábor utcai csarnokban. Emlékezzünk, két évvel ezelőtt is a biztos győzelem reményében buszozott a szolnoki együttes a cívisvárosba. Mégis mindössze egyetlen ponttal, 79-78-ra nyertek a mieink. Ez utóbbinál frissebb élményük is van a szolnokiaknak, hiszen a pénteki bajnoki találkozón még az utolsó percben is a Kaposvár vezetett a Tiszaligetben. Báderéknek nem csak a labdát, hanem minden tudásukat és rutinjukat be kellett dobniuk a győzelem érdekében. Egyébiránt a debreceniek az Albacomp (56-109) elleni idegenbeli vereség és a Szedeákkal (94-91) szembeni hazai győzelem után várják a mieinket. A hajdúságiak kulcsembere az amerikai irányító, Justin Ingram, aki a legutóbb negyvenszázalékos mezőnymutatóval 32 pontot szórt a szegediek kosarába. Mellette Takács Dániel volt a legeredményesebb: a bedobó 78 százalékos mezőnymutatóval 15 pontot rámolt be. Jól mozgott a palánkok alatt Szabó Miklós, az olasz bajnokságot is megjárt center tíz pontja mellett szedett tíz lepattanót is. A debreceniek nyilván az esélytelenek nyugalmával fognak játszani az Olaj ellen, s lelkes játékkal igyekeznek majd megnehezíteni a címvédő dolgát.

     - A felkészülési időszakban jártak nálunk a debreceniek, de akkor Kaluha, Szabó és Takács nem szerepeltek soraikban - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - A bajnoki meccseikről pedig láttuk a videofelvételeket. Lelkes, ügyes csapatot alkotnak. Nekünk határozottan és agresszíven kell játszanunk, nem szabad megengednünk, hogy a hazaiak belelkesedjenek. Nyernünk kell első idegenbeli fellépésünkön.

     Az Olajnak vasárnap is lesz jelenése, méghozzá Szegeden, ahol este fél hétkor kezdődik az összecsapás. A legközelebbi hazai mérkőzés jövő pénteken lesz, amikor a Nyíregyháza látogat a Tiszaligetbe.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.