Archívum - Hírek

A csoportkör főpróbája

2011. 11. 04.

A bajnokság ötödik fordulójának nyitányán a címvédő Szolnoki Olaj pénteken 19 órakor a Nyíregyházát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     A vendég szabolcsiak első négy mérkőzésükön két győzelmet és két vereséget könyvelhettek el. A sima kecskeméti (55-88), valamint a Körmendtől hazai pályán elszenvedett szoros fiaskó (76-86) csupán a papírformát igazolta, a jászberényi (78-76), valamint a Kaposvár elleni (79-69) diadal azonban még sokat érhet számukra a felsőházba jutásért folytatott harcban. Mindhárom légiósuk a szerb vonalat képviseli, közülük elsősorban Ivan Miskovics érdemel kitüntetett figyelmet. A 203 centis kosaras a veterán Sitku Ernő hiányában centerben hadakozik, ám mindezt földöntúli lelkesedéssel és akarattal, és ami a legfontosabb, eredményesen teszi: négy forduló után 22,25 pontos és 14 (!) lepattanós meccsenkénti átlagot tudhat magáénak. A vádlijával bajlódó Sitku visszatérése közeleg, de a pénteki csatában valószínűleg még nem kap szerepet. Miskovics mellett a honosításra váró irányító, Stefan Fekete és a magasbedobó Djordje Djogo jár élen a pontszerzésben, melyből esetenként a saját nevelésű Mohácsi Máté és Polyák László is kiveszi a részét. Ferenczi Tamás edző a szon.hu internetes oldalon a minap elégedetten értékelte együttese rajtját.

     - A bajnokság elején nehéz volt meghatározni, mire is lehetünk képesek. Még mindig nem tiszta a kép, de azt talán elmondhatjuk, hogy jó úton járunk. Mindenki mindent megtesz azért, hogy minél több győzelemmel minél jobb pozícióba kerüljünk - mondta a karcagi származású szakember.

     Az Olajnál sincs ok panaszra, hiszen a bajnoki címvédő a várakozásnak megfelelően még veretlen az új szezonban. A mieink a jelek szerint tanultak a Kaposvár elleni, a vártnál sokkal szorosabban alakult összecsapásból, Debrecenben és Szegeden az ellenfelet a legkisebb mértékben sem lebecsülve, lényegesen könnyebben húzták be a kötelező győzelmet. Emellett Brandon Gay érkezésével sikerült megtalálni a magasbedobó posztján hiányzó fogaskereket a piros-feketék gépezetében, így végre teljes egészében a csapatépítés tölti ki Pór Péter szakmai igazgató mindennapjait. Ennek folyamatát sürgeti a FIBA EuroChallenge csoportkörének jövő keddi rajtja, mely alkalmával a nagy múltú francia Pau-Orthez látogat a tiszaligeti arénába. A nyíregyházi gárdával szemben megvívandó bajnoki találkozó tehát egyben a nemzetközi kupacsaták főpróbájának is tekinthető.

     - A héten végig ugyanazzal a kerettel tudtunk készülni, a sok változás után jól jött számunkra ez az állandóság - adott helyzetjelentést Pór Péter. - A csapat minden tagja egészséges, senki sem hagyott ki edzést, és úgy érzem, az építkezésben is haladtunk előre. Tudjuk, hogy november van, ám az új játékosok beépítése ahogy máshol, úgy nálunk sem megy egyik napról a másikra. Brandon Gayt gyorsan befogadták a társak, szakmailag és emberileg egyaránt kedvező benyomást tett ránk, bízunk a hasonló folytatásban - nyilatkozta az Olaj szakvezetője.

Az Olaj novemberi programja:
November 4. (péntek), 19:00 Olaj - Nyíregyháza
November 8. (kedd), 19:30 Olaj - Pau-Orthez (francia)
November 11. (péntek), 19:00 Sopron - Olaj
November 15. (kedd), 19:30 Artland Dragons (német) - Olaj
November 19. (szombat), 18:00 Olaj - Pécs
November 22. (kedd), 19:30 Olaj - Keravnos Nicosia (ciprusi)
November 26. (szombat), 18:00 Falco - Olaj
November 29. (kedd), 20:00 Pau-Orthez - Olaj
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.