Archívum - Hírek

A jó játék még várat magára

2011. 11. 04.

Szolnoki Olaj KK - Marso-Vagép Nyíregyházi KK 87-62 (12-22, 22-11, 26-18, 27-11)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 5. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1300 néző. V: Pálla, Frányó, Boros T.
OLAJ: Trotter 11/3, Horváth Á. 10/6, Nikolov 8/3, Gay 13/3, BÁDER 16.
Csere: Trepák, Fodor M. 2, MILLS 14, SOÓS 11/9, Grebenár 2. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
NYÍREGYHÁZA: S. FEKETE 20, POLYÁK 11/6, Mohácsi 5, Djogo 4, MISKOVICS 17.
Csere: Siska, Pap 2, Nagy K. 3/3, Pavlovics V. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 0-6, 7. p.: 7-15, 12. p.: 19-22, 15. p.: 22-30, 18. p.: 32-30, 23. p.: 39-37, 26. p.: 47-43, 29. p.: 58-49, 32. p.: 64-51, 36. p.: 66-60, 38. p.: 79-60.

     Ezen a mérkőzésen mutatkozott be hazai közönség előtt az Olaj legújabb szerzeménye, Brandon Gay, akinek rögtön a kezdőcsapatban szavazott bizalmat Pór Péter. A nyíregyházi gárda tagjai fogadkoztak, hogy nem feltett kezekkel jönnek a Tiszaligetbe, a szavaknak az első két percben a fiatal Polyák két hibátlan triplája adott nyomatékot. A másik oldalról nézve, a piros-feketék alaposan bealudtak az elején, a kellő összpontosítás hiányát többek között Nikolov homályos büntetője jelezte. A szabolcsiak zónavédekezése és bátor támadójátéka az első negyedben hatásosnak bizonyult a tiszta távoli dobóhelyzeteket sorra elhibázó piros-feketékkel szemben, tíz perc után teljesen megérdemelt, tízpontos vendégvezetés állt az eredményjelzőn.

     A második játékrész elején ébredezni kezdett, és Soós vezérletével egy 7-0-s rohammal indított az Olaj. Az utóbbi meccseken visszafogott teljesítményt nyújtó bedobó előbb labdát szerzett, majd miután Pap sportszerűtlen hibát érően állította meg, értékesítette a két büntetőt, végül egy hármassal zárta az egyszemélyes mutatványt. Az előny azonban még mindig a Nyíregyházánál volt, mert Fekete ügyes betöréseivel könnyedén megbontotta a mieink védekezését. A honosításra váró vajdasági karmester esetenként ziccerig vitte a vendégek akcióját, máskor a társakat hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A játék képe akkor változott meg, amikor Obie Trotter többet kezdett vállalni, majd Soós bevágott egy újabb triplát, miközben a címvédő egészpályás letámadása megzavarta a Nyíregyházát. A debütáló Gay szintén igyekezett, az ő hatásfoka azonban hagyott kívánnivalót maga után. A remek napot kifogó Soós harmadik trojkájának köszönhetően még a szünet előtt átvette a vezetést az Olaj, az első félidő egészét tekintve azonban a debreceni és szegedi produkció helyett sokkal inkább a Kaposvár elleni nyögvenyelős szenvedést láthatták viszont a helyszínen szurkolók.

     A fordulás után megbizonyosodhattunk arról, hogy Horváth Ákos nem felejtett el triplát és tempót dobni, ám az akadozó hazai támadások következtében továbbra is látótávolságon belül kapaszkodott a lelkesen küzdő Nyíregyháza. Amikor a válogatott bedobó 47-43-ra alakította az állást, Ferenczi Tamás bajt érezvén azonnal időt kért. A szabolcsi szakvezető balsejtelmei nem voltak alaptalanok: Miskovics 2+1-es akciójával még zárkózott a vendég együttes, ezt követően azonban ellépett sok büntetőt hibázó ellenfelétől az Olaj. Az utolsó negyed kezdetén a belelendülő Mills egyéni akciójával először a mérkőzésen tíz pont fölé nőtt a piros-feketék vezetése, majd Gay tette vissza saját lepattanó labdáját. Ekkor úgy tűnt, rövid úton rendezik az összecsapás sorsát a mieink, ám nem így történt, sőt egy időkérés után hat pontra felzárkózott a Nyíregyháza. 66-60-nál azonban elfogyott az erő a vendégek oldalán, az Olaj a sok hiba ellenére a végére felőrölte szűk cserelehetőséggel rendelkező vetélytársát. Az utolsó két percben Mills többször megidézte dombóvári önmagát, az amerikai hátvéd látványos kosaraival a különbség átlépte a húszpontos határt. A fölényes győzelemmel nem, de a jó játékkal a találkozó nagyobb részében adós maradt az Olaj - a keddi, Pau-Orthez elleni nemzetközi kuparandevún alighanem több kell majd az üdvösséghez.

Pór Péter: - Nehezen indult a mérkőzés, de a végén hoztuk a kötelező győzelmet. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni, próbáltunk frissek maradni a keddi EuroChallenge-mérkőzés előtt.

Ferenczi Tamás: - Három és fél negyeden keresztül jól tartottuk magunkat, de a végére felőrölt bennünket az Olaj. Próbáltunk olyan szinten játszani, hogy segítsük ellenfelünk felkészülését a nemzetközi kupára, ahol sok sikert kívánunk nekik!
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.