Archívum - Hírek

Nemzetközi vizeken

2011. 11. 08.

Keddtől ismét két fronton lesz érdekelt a Szolnoki Olaj KK, ugyanis folytatódnak a FIBA EuroChallenge küzdelmei.
     A nemzetközi kupasorozat csoportköre november 8-tól december 13-ig tart, a megszokott módon keddi játéknapokkal. Az Olaj a francia Pau-Orthez ellen, itthon kezdi, míg a ciprusi Keravnos Nicosiával szemben, idegenben zárja a harminckettes főtábla küzdelmeit. A rajt előtt szinte megállapíthatatlan, hogy mennyire erős csoportba került az Olaj. Ám ha azt nézzük, hogy a francia Pro A, vagy a német Bundesliga az egyik legjobb színvonalú pontvadászat a kontinensen, akkor megállapítható, hogy kemény meccseket vívnak majd a piros-feketék az elkövetkező bő egy hónapban.

     A csoport negyedik tagját sem szabad lebecsülni, hiszen a nyáron alaposan megerősödött a tavalyi selejtezőben könnyedén legyőzött ciprusi Keravnos Nicosia is. Egy biztos, nagy harc várható a továbbjutást érő első két pozícióért. Egy éve éppen csak lemaradt a nyolcaddöntőről a szolnoki együttes, akkor az orosz Szpartak Szentpétervár és a francia Gravelines jutott a 16 közé. Előbbi az elődöntőig, míg utóbbi gárda a negyeddöntőig menetelt. Az Olaj akkor minden riválisát felülmúlta a Tiszaligetben - hasonló bravúrok most is kelleni fognak.

     Milyen szereplésre számít a EuroChallenge csoportkörében?

     A szolnoki klub jelenlegi ügyvezetője, Tóth Zoltán tagja volt az Olajbányász bajnokcsapatának, amelyik a klub első nemzetközi kupameccsét játszotta 1991-ben a Bajnokcsapatok Európa Kupájában.

     - Nincs gyenge együttes a csoportunkban - kezdte. - Ráadásul nem lesz könnyű dolgunk, hiszen nehezen állt össze, vagy még össze sem állt csapatunk. Nehéz sorozat előtt állunk, hiszen december végéig három naponta kell mérkőzéseket játszanunk. Ettől függetlenül képesek lehetünk sikerrel megvívni a csoportkört. Reméljük, tavalyhoz képest meghosszabbítjuk tagságunkat a nemzetközi porondon, túléljük a csoportkört.

     Pór Péter szakmai igazgató két hazai bajnoki és kupadiadal után a nemzetközi porondon is maradandót alkotna csapatával. - Azt látom, hogy a fiúk már felvillanyozva várják a csoportkör rajtját - nyilatkozta a szakvezető. - Erős ellenfeleket kaptunk. Közülük első vetélytársunkat, a Pau csapatát láttuk videón, erősek, gyorsak és atlétikusan képzettek játékosaik. Keretükről mindent elmond, hogy hat idegenlégióssal állnak fel. Arról nem beszélve, hogy hétről-hétre Európa egyik legerősebb bajnokságában szerepelnek. Az elmúlt évadban hazai pályán nem kaptunk ki, jó lenne győzelemmel rajtolni, ami nagy lökést adna a folytatásra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.