Archívum - Hírek

Báder: ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is

2011. 11. 09.

Az Olaj válogatott centere a Pau-Orthez elleni meccs utolsó másodperceiben kapott egy könyököst, de szerencsére nem sérült meg súlyosan.
     Báder Márton, az Olaj centere egy tamponnal az orrában érkezett a Pau Orthez elleni EuroChallenge meccset követő sajtótájékoztatóra. A kézenfekvő "Mi történt?" kérdésre a kosaras így válaszolt:

     - Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is.

     Magyarán: a 85-70-es szolnoki győzelemmel végződött összecsapás utolsó pillanatában az egyik francia játékos könyöke találta el Báder orrát, aki ezért némi orvosi ellátásra szorult. Természetesen a válogatott játékosnak volt véleménye a mérkőzésről is.

     - Jól felkészítettek bennünket edzőink. Taktikusan játszottunk egy kevésbé szervezett ellenféllel szemben. Mentálisan sokat jelent számunkra ez a győzelem, nemcsak mondjuk, hanem teszünk is azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a csoportból.

     Szintén Báder volt az egyik főszereplő annál az esetnél, amikor a válogatott játékos a nagyszünet utáni percekben szóvá tette az egyik bírónál, hogy nem fújta be a faultot, majd mérgében földhöz vágta a labdát. Ezért technikai hibát ítéltek ellene. Az egyik feldühödött szurkoló ekkor megrázta a vendégcsapat kispadját védő plexit, emiatt pedig borsos büntetést szabhat ki a FIBA a szolnoki klubra.

     - A szezonkezdés előtt már jeleztük, hogy a renitens szurkolókat ki fogjuk tiltani egy időre a mérkőzéseinkről - kezdte Tóth Zoltán ügyvezető elnök. - Tudjuk, hogy ki volt az elkövető, de még egyszer átnézzük a videofelvételt. Egy biztos, az illetőt egy meghatározott ideig ki fogjuk zárni a találkozóinkról, és ez a jövőben sem lesz másképpen.

     Visszatérve a mérkőzésre: Pór Péter szakmai igazgató azt mondta a kezdés előtt, hogy a jó rajt sokat lendítene csapatán a folytatásra. Nos, a mesternek nem lehetett panasza a fiúkra.

     - Jó ritmusban kezdtünk, és fantasztikus közönségünk biztatása közepette védő és támadójátékunk is remek volt. A fordulás után volt egy kis megingás a játékunkban, de aztán újra kézben tartottuk a meccset. Védekezésünknek és jó lepattanózásunknak köszönhetjük sikerünket.

     A kupa jövő keddi második játéknapján az Olaj a német Artland Dragons vendége lesz, amely a nyitómeccsen 93-81-re nyert a Keravnosz otthonában.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.