Archívum - Hírek

Az élet megy tovább

2011. 11. 15.

Az első csoportkör második fordulójában az Olaj KK a németországi Quakenbrück városában a helyi Artland Dragons vendége lesz 19:30-kor.
     A H csoport nyitófordulójában az Artland 93-81-es győzelmet aratott a ciprusi Keravnos otthonában. Meglehetősen fordulatos mérkőzésen hullámzó teljesítményt nyújtottak a felek, melyből a német együttes jött ki jobban. Itt illik megjegyezni, hogy a mostani Keravnos jóval erősebb állományú együttes a tavalyinál, amelyiket a tavalyi kiírásban kettős győzelemmel búcsúztatott az Olaj. Visszatérve az Artlandra, a németek a 18 csapatos Bundesligában öt győzelemmel és három vereséggel a hetedik helyen tanyáznak. Az elmúlt fordulóban hazai környezetben az inkább a futballcsapatáról híres Bayern Münchennel találkoztak, és hosszabbítás után 86-83-as győzelmet arattak. A német gárda erejét jelzi, hogy hat amerikai játékost foglalkoztat közülük az egyik legjobb David Holston, aki 25 esztendős, mindössze 170 cm magas és 65 kg a testsúlya. Nemcsak a csapat, hanem a német élvonal egyik ponterősebb játékosáról van szó (kereken 20 pont/mérkőzés). Az apró termetű irányító a Bayern ellen 33 perc alatt 23/12 pontig jutott, adott hat gólpasszt, és szedett hat lepattanót is. Mellette szintén amerikai kosaras Anthony Hilliard (hátvéd-bedobó), Anthony King (center), Darren Fenn (center), Adam Hess (bedobó) és a Puerto Rico-i származású, kettős állampolgársággal rendelkező Nathan Peavy (magasbedobó). Néhány napja a montenegrói válogatott irányítója, a közelmúltbeli litvániai Európa-bajnokságon 10,4-es pont- és 3,5-es gólpasszátlagot produkáló Goran Jeretin is a soraikba igazolt. A német játékosok közül leginkább a hátvéd Johannes Strasser, valamint a magas posztokon bevethető Guido Grünheid tölt sok időt a játéktéren Stefan Koch csapatában.

     Egy biztos: az Olajnak extra teljesítmény kell nyújtania, ha jó eredményt akar elérni a Bundesliga 2010/2011-es kiírását negyedik helyen záró rivális csarnokában.

     Jó szerkezetű, erős állományú csapat az Artland kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. Mindezt nemcsak a statisztikákból, hanem a találkozóikról készült videofelvételekből is láttuk. A védekezésünknek helyén kell lennie, támadásban pedig koncentráltan kell játszanunk, és remélhetőleg kintről is jobb százalékkal fogunk célozni, mint legutóbb Sopronban tettük.

     A hűség városában váratlan vereséggel (72-80) zárult bajnoki mérkőzésen Brandon Gay, Trepák Zoltán és Soós Gábor is megsérült. Trepáknak összevarrták a felrepedt fejbőrét, Gay kisebb combizomhúzódása is rendbe jött, ám a bokasérüléssel bajlódó Soós szereplése kérdéses a kupameccsen.

A várható kezdőcsapatok:
Artland: Holston, Hillard, Hess, Grünheid, King
Olaj KK: Trotter, Horváth, Nikolov, Gay, Báder
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.