Archívum - Hírek

Bravúrközelben

2011. 11. 15.

Artland Dragons - Szolnoki Olaj KK 86-78 (25-15, 23-20, 14-14, 24-29)
EuroChallenge, Csoportkör - 2. forduló

ARTLAND: Holston 6, HILLIARD 13/3, Hess 9/3, PEAVY 32/3, KING 10.
Csere: STRASSER 7/3, Jeretin 8/6, Grünheid 1, Njei. Vezetőedző: Stefan Koch.
OLAJ: TROTTER 18/9, Horváth Á. 7/3, Nikolov 8/6, Gay 8/6, BÁDER 16.
Csere: Soós, MILLS 14/3, Fodor M. 5/3, Trepák 2, Grebenár. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Az eredmény alakulása: 2. p.: 7-0, 5. p.: 14-4, 8. p.: 18-13, 13. p.: 34-18, 15. p.: 34-24, 18. p.: 42-30, 23. p.: 50-40, 27. p.: 62-45, 32. p.: 62-56, 35. p.: 64-64, 38. p.: 76-71.

     A bokasérüléssel bajlódó Soós Gábor vállalta a játékot, így az Olaj legerősebb összeállításában vette fel a harcot a német élvonal legutóbbi negyedik helyezettje otthonában. Sajnos a mieink kezdésén nem látszott meg mindez, Pór Péternek már alig másfél perc elteltével magához kellett rendelnie csapatát. A hazaiak kemény védekezése sorozatos eladott labdákba hajszolta bele Horváth Ákosékat, akik ráadásul az ellentámadásokból könnyű kosarakat kaptak. Az időkérés után úgy tűnt, sikerül rendezni a sorokat, és Báder dupláival, valamint Gay távoli találatával megkezdeni a felzárkózást, ám az első negyed végére tarthatatlanná váló magasbedobó, Nathan Peavy kosaraival visszaállította a tízes különbséget az Artland.

     A kisszünet után továbbra is a német együttes akarata érvényesült a parketten, amely egy 9-3-as rohammal indította a második játékrészt. Ezt újabb szolnoki időkérés, majd Trotter két triplája követte, ám a piros-feketék ezzel együtt is csak tisztes távolból loholtak a házigazdák nyomában. A hazaiak oldalán a remeklő, húsz perc alatt 15 pontig és 6 lepattanóig jutó Peavy mellé Hilliard és Hess is felzárkózott a pontgyártásban, s bár az Olaj részéről Báder oroszlánként küzdött a túlerővel a palánkok alatt, Trotter pedig harmadszor is betalált kintről, a nagyszünetig nem sikerült tíz alá faragni a hátrányt.

     Nem indult jól a harmadik negyed sem, mert Brandon Gay rögtön az első hazai akció során begyűjtötte negyedik személyi hibáját. Emiatt szerkezeti váltásra kényszerült az Olaj, Hriszto Nikolov négyes posztra tolódott fel. A bolgár bedobó az új feladatkörben is a tőle megszokott harci szellemben játszott, villámgyorsan betett öt pontot, ezzel újfent megérkeztek a tízes határra a piros-feketék. A fellendülés azonban megint átmenetinek bizonyult, miután Peavy-t nem tudták megállítani a szolnoki védők: a Puerto Rico-i kosaras két és fél perc alatt újabb kilenc pontot szerzett, amivel ismét távolodni kezdett az Artland. Nagyot küzdött az Olaj, de a támadásbeli extrák ekkor még hiányoztak a magyar bajnok játékából, ezáltal "csak" annyit tudott elérni, hogy a félidei különbség nem növekedett tovább.

     A záró tíz perc kezdetén visszatért a pályára a négyfaultos Gay, aki rögtön egy triplával nyitott, majd Mills távoli bombáját követően hat pontra csökkent a különbség. Az addig rendkívül magabiztos német csapat egy csapásra megzavarodott, az Olaj pedig Mills büntetőivel, valamint Fodor hármasával kiegyenlített. A hajrában nem sok hiányzott a hatalmas bravúrhoz, ám fontos pillanatban Strasser, majd Hilliard triplája is beesett, ezzel a negyven percen keresztül teljes erőbedobásra késztetett Sárkányok óriási csatában otthon tartották a két pontot,

Stefan Koch: - A Szolnok minden elismerést megérdemel, mert jelentős hátrányban sem adta fel a küzdelmet. Báder Márton és Obie Trotter személyében kiváló játékosai vannak a magyar bajnoknak. Számunkra tanulság, hogy nagy előnyben sokkal jobban kell figyelnünk, mert olyan csapatok, mint az Olaj, megbüntetnek bennünket.

Pór Péter: - Nem is emlékszem, mikor kaptunk utoljára egy félidő alatt negyvennyolc pontot. Sajnos az első húsz percben rosszul védekeztünk, Nathan Peavy pedig remekül játszott. A második félidőben agresszív védekezésünknek köszönhetően egyenlítettünk, fordítanunk azonban nem sikerült.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.