Archívum - Hírek

A palánk alatt kell megnyerni

2011. 11. 19.

A férfi kosárlabda-bajnokság hetedik fordulójában a nemrég Jara Rubin Doyne-nal erősítő pécsieket fogadja az Olaj, szombaton 18 órakor a tiszaligeti csarnokban.
     A piros-feketék következő vetélytársát akárcsak tavaly, most is az egykori szombathelyi sikerkovács, Szrecsko Szekulovics készíti fel a küzdelmekre. Az akkori Falco állományából a szerb bedobó, Andrija Csirics és az amerikai hátvéd, Jara Rubin Doyne most is a keze alatt játszik. Igaz, az utóbbi kosarasnak a mai meccs még csak a második pécsi fellépése lesz. Visszatérve a keretükre, harmadik légiósuk, a szerb Nikola Vaszojevics az irányító szerepkörét látja el az együttesben. A rutinos Deák Attila, valamint Tóth Norbert mellett tehetséges fiatalok, mint Eilingsfeld János és Lepsényi Ádám alkotják a magyar magot. Az eddigi hat találkozójukból csak a Nyíregyházát (101-56) és a Jászberényt (92-85) tudták legyőzni. Minden valószínűség szerint teher nélkül, de nem feltett kezekkel érkeznek a Tiszaligetbe.

     - A Nyíregyháza ellen jó ritmusban játszottunk - kezdte Szekulovics mester a pécsi klub honlapján -, ezt szeretnénk továbbvinni. Jelenleg mindenki egészséges, nincs rajtunk nyomás, és ha sikerül egy jó napot kifogni, bármi megtörténhet még a nagyon erős Szolnok otthonában is.

     A Kaposvár elleni szenvedést követően a gyengébbnek tartott csapatokat sem veheti félvállról az Olaj, amely legutóbb kikapott a német Artland otthonában a nemzetközi kupában. - Sajnos álmosan kezdtünk, nem pörögtünk az elején - emlékszik vissza Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója a keddi összecsapásra. - Ellenben a németek jó ritmusban és koncentráltan nyitottak, és az első negyed végén már tíz ponttal, később 34-18-ra is vezettek. A vendéglátók erőcsatárát, Peavyt képtelenek voltunk tartani, minden helyzetből szórta a pontokat. A második félidőben agresszív, kemény védekezésre tértünk át, hatékonyabb lett a támadójátékunk is. Mindezt bizonyítva egy 19-2-es rohammal a 35. percben utolértük a házigazdákat (64-64). Ezt követően azonban két triplánk is kiperdült a gyűrűből, míg a németek tudtak újítani, igaz, kaptak hozzá külső segítséget is. A végjátékban ötpontos előnyhöz jutottak, amit a végén még egy triplával is megtoldottak, így alakult ki a 86-78-as végeredmény.

     Sűrű menetelés kellős közepén tart az Olaj, a maival egyetemben december 21-ig tíz tétmérkőzés vár a csapatra. Közben Körmendtől Nicosiáig be kell járniuk országot-világot.

     - Kemény menetelés vár ránk - folytatta Pór Péter. - Először azonban a PVSK elleni összecsapáson szeretnénk szerencsésen túl lenni. Doyne érkeztével szerkezetet váltott a Pécs, a mezőnysoruk erősebbnek tűnik, mint az előző meccseken. A palánkok alatt a Tóth-Lepsényi-Eilingsfeld triónak Csirics is be-besegít. Egy biztos, nem lazíthatunk, komolyan kell vennünk ellenfelünket. Győzelemmel szeretnénk hangolni a keddi, Keravnosz elleni kupaderbire.

Kitiltják a meccsekről a renitens szurkolókat

     Az elmúlt héten kedden lejátszott Olaj-Pau Orthez derbit követően több észrevételt is tett a mérkőzés FIBA-ellenőre, ami büntetést vonhat maga után. Mint azt Tóth Zoltán, a klub ügyvezetője elmondta, a legszükségesebb intézkedéseket máris megtették. Többek között a két eredményjelzőt már meg is cserélték, hogy a nagyobb méretű tábla a zsűriasztaltól is jól látható legyen. Ráadásul a közönség viselkedésével kapcsolatban kifogással élt az ellenőr. A találkozó harmadik negyedében a szurkolók megrázták a nézőteret a vendégkispadtól elválasztó plexipalánkot. Tóth Zoltán jelezte, hogy élve a jogszabály adta lehetőségeikkel, azonosították a szurkolókat, és az érintetteket ez év december 31-ig kitiltották rendezvényeikről. Az ügyvezető hozzátette, hogy a jövőben is több kamerával pásztázzák a nézőteret, a renitens szurkolókat azonnal kiemelik. Később még a fentieknél is hosszabb időre zárják ki a sportszerűtlen drukkereket a találkozókról.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.