Archívum - Hírek

Ez nem a tavalyi Keravnos

2011. 11. 22.

A FIBA EuroChallenge csoportkörének harmadik fordulójában az Olaj kedden 19:30-kor a jelentősen megerősödött ciprusi együttest fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a felek a kupasorozat elmúlt évadbeli kiírásában is találkoztak. Akkor a selejtező során az Olaj előbb hazai pályán 75-52-es, majd ciprusi visszavágón 67-56-os győzelmet aratott. Azóta nagyot változott a világ, legalábbis a Keravnos háza táján, hiszen az állományuk nagy része kicserélődött. A tavalyi csapatból mindössze a két ciprusi játékos, a hátvéd Pilavas és a center Trisokkas maradt meg hírmondónak. A nyáron érkezők között három ismerőst is felfedezhetünk. Közülük az amerikai Winsome Frazier az Olaj színeiben is megfordult 2009 őszén, míg honfitársa, Marcus Moore az elmúlt szezon feléig Körmenden szórta a pontokat. A harmadik amerikai, William Hatcher hátvéd poszton mozog otthonosan. Ismerős játékos a román válogatott Rares Mandache, aki a különböző tornákon többször is szerepelt az Olaj ellen. Mellettük két szerb, Vladimir Zarics és Strahinja Dragicsevics, a lett Pavels Veselovs, a finn Samuel Haanpää és a cseh Ales Chan tagja a piros-sárgák keretének. A ciprusi bajnokságban eddig ötből ötöt nyertek, az EuroChallenge-ben pedig a mienkhez hasonlóan ötvenszázalékos a mérlegük. A rajton hazai pályán a német Artlandtól 93-81-re kaptak ki, egy hete azonban javítottak a mérlegükön, hiszen 85-83-ra nyertek az időközben edzőváltáson átesett francia Pau Orthez otthonában. Hétfőn délelőtt megérkeztek Szolnokra, tegnap a meccs időpontjában edzést is vezényelt csapatának Panagiotis Yiannaras edző.

     Az Olaj egy hete a rossz kezdés ellenére nagyon felpörgött a német Artland otthonában, és 64-64 után csak a végjátékban, 86-78-ra maradt alul a csoport legerősebbnek vélt csapatának otthonában. A szombati bajnokin viszont úgy rajtoltak a piros-feketék, ahogy kell, hiszen egy negyedóra alatt leradírozták a pályáról a PVSK legénységét.

     Az utóbbi derbi egyik legjobbja Horváth Ákos volt, aki 25 perc alatt 11 ponttal és hat gólpasszal segítette csapatát. - Ma este is hasonló, jó ritmusban kell kezdenünk, mint tettük a Péccsel szemben - kezdte a válogatott hátvéd. - A ciprusi csapatról annyit, hogy szervezetlenül játszanak, inkább az egyéni megoldásokra fektetik a hangsúlyt. Ezért rövid pórázon kell tartanunk az amerikai kulcsembereiket.

     A tavalyi kiírásban az Olaj kétszer is simán nyert a Karavnosszal szemben. Most szintén nagyon fontos lenne a győzelem, hogy az együttes életben tartsa továbbjutási reményeit. - Átalakult a ciprusiak állománya és ezzel együtt a játékuk is - jelezte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Erősebbek és gyorsabbak, mint egy évvel ezelőtt. Egyéni kosárlabdát játszanak, mint a Pau ellen is mutatták, eredményesen. Nagy fegyvertényt hajtottak végre, hogy nyertek Franciaországban. Csapatunkból Soós Gábornak gerincproblémája van, ezért kérdéses a játéka. A többiek a fedélzeten, azon leszünk, hogy megőrizzük hazai veretlenségünket.

Egy kis kosaras megsegítésére
     Egy esztendeje a vörösiszap-károsultak javára szerveztek gyűjtést az egyik Olaj-meccsen, a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Akkor Battyányi Judit, az OilBoys szurkolói csoport és a Magyar Vöröskereszt szolnoki szervezete szervezte és szervezi most is a jótékonysági gyűjtést. A budapesti kisfiú, Ignácz Géza néhány hete az egyiptomi buszbalesetben elvesztette szüleit. Az árván maradt gyermek - aki három éve kosárlabdázik a fővárosban - megsegítésére rendeznek gyűjtést. Ma este, tehát az EuroChallenge-mérkőzés előtt újból kiteszik a perselyeket.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.