Archívum - Hírek

Távol kerültünk a továbbjutástól

2011. 11. 22.

Szolnoki Olaj KK - Keravnos Nicosia 81-93 (24-27, 24-23, 18-16, 15-27)
EuroChallenge, Csoportkör - 3. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1300 néző. V: Rainish (izraeli), Adamovic (bosnyák), Faur (román).
OLAJ: Trotter 12/6, HORVÁTH Á. 20/12, Nikolov 6, Gay 3/3, BÁDER 23.
Csere: Mills 11/3, Fodor M. 4, Trepák, Grebenár 2. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
KERAVNOS: MOORE 10/6, HATCHER 15/3, FRAZIER 27/18, Trisokkas 10, Chan 4.
Csere: VESELOVS 10, DRAGICSEVICS 15/6, Mandache 2, Haanpaa.Vezetőedző: Panagiotis Yiannaras.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 10-9, 8. p.: 18-19, 13. p.: 29-35, 16. p.: 31-41, 18. p.: 41-47, 22. p.: 51-50, 26. p.: 53-62, 28. p.: 59-62, 33. p.: 68-74, 36. p.: 74-79, 38. p.: 76-84.

     Az első akcióból Horváth Ákos zseniális passzát Nikolov a levegőben úszva bedobta, de Trisokkas is betalált a másik oldalon. Fej fej mellett haladt a két csapat, Moore triplájára Báder egy 2+1-es akcióval válaszolt. Amint várható volt, a ciprusi játékosok nem teketóriáztak, gyakran egy-két passz után befejezték a támadásokat, többnyire kosárral. Az Olaj akkor bizonyult eredményesnek, amikor nem csatlakozott az esetenként fejetlen rohanáshoz, hanem türelmesen, helyzetig játszott. Ezek zárásaként legtöbbször sikerült megtalálni a labdával a palánk alatt remekül dolgozó Báder Mártont, akiről a személyi hibákat is sorban gyűjtötték a ciprusiak. A Keravnos amerikai légiósainak egyéni akciói hasonló hatékonysággal működtek, így az első negyedben nemcsak tartották a lépést, hanem Frazier és Moore távoli találatával a vezetést is átvették a piros-sárga mezesek.

     A vendégek eredményességéhez a mieink gyatra visszarendeződése is hozzájárult, a második játékrész újabb Moore- és Frazier-triplával indult. Nincs mit szépíteni, katasztrofálisan védekezett ebben az időszakban az Olaj, a Keravnos mezőnyemberei sokszor egyetlen leütéssel megverték emberüket, a kiosztásokból pedig azonnal tiszta dobóhelyzetek alakultak ki. Amíg Trotter a korán beütött három faultja miatti kényszerpihenőjét ülte, kerek tíz ponttal megugrottak az egészen elképesztő dobóteljesítményt produkáló ciprusiak. Az irányító két, emberről elengedett sikeres dobással tért vissza a pályára, Hatcherék azonban kis túlzással még a gátoldalból is betaláltak, ezáltal egészen az első félidő hajrájáig tartották 9-10 pontos vezetésüket. Ekkor jött Horváth Ákos, aki gyors egymásutánban elsüllyesztett két hármast, Báder jó büntetőivel pedig négy pontra csökkent a Keravnos előnye. Már a második negyed utolsó percén belül jártunk, amikor Mills labdát szerzett, a vendégek csak sportszerűtlen hiba árán tudták megállítani. Az újabb sikeres szabaddobásokat követően már az egyenlítésért támadhatott az Olaj, de Báder kísérlete leperdült a gyűrűről, így egy duplányival még mindig a ciprusi együttes tartott előrébb a nagyszünetben.

     Alighogy elkezdődött a harmadik tíz perc, aggodalmasan kapott a fejéhez a szolnoki tábor, mert Bádert egy kőkemény ütközés után le kellett cserélni. Horváth Ákos újabb tökéletes triplája eloszlatta a viharfelhőket, ám csak átmenetileg, mert Hatcher palánkos hármasa - igaz, oltári nagy mázlival - ugyancsak beesett. Báder szerencsére hamar visszatérhetett a pályára, ám ekkor a játékvezetők kerültek a középpontba, akik tévedésekkel rendre a mieinket sújtották. Ráadásul a Keravnos nehéztüzérei ismét elkapták a fonalat: Dragicsevics két és Frazier egy triplájával 9-0-s rohamot repesztettek, és ismét elhúztak a ciprusiak. A nagyobb bajt megelőzendő, Pór Péter azonnal magához rendelte csapatát. A fejmosás használt, remek védőmunka után kétszer is leindította ellenfelét az Olaj, majd miután Báder visszatett egy támadólepattanót, már Panagiotis Yiannaras kért időt. A cserecenter, a lett Veselovs övéi szempontjából a legjobbkor tett be két duplát, de Horváth Ákos, majd Fodor Márton is végigvitt egy-egy betörést - egyenlő állásról indult a záró negyed.

     Az utolsó játékrész kezdetén sajnos visszaköszöntek a mieink védekezési kihagyásai, a bántóan üresen maradt Chan ziccere, majd Frazier és Hatcher pontos egyéni akciója után ismét az Olajnak kellett futnia az eredmény után. Mills pöcijével és jó betörésével úgy látszott, sikerül befogni a Keravnost, de a ciprusiak a fontos pillanatokban mindig tudtak újítani, s hétpontos vezetéssel futottak neki az utolsó három percnek. Pór Péter egy időkéréssel próbálta rendezi a sorokat, de az idő szorításában szorításában elmaradtak a bravúrkosarak, a labdavesztések pedig újabb ciprusi kosarakat eredményeztek, melyek által fölényessé tették sikerüket a vendégek.

Pór Péter: - Ellenfelünk az első félidőben extra dobóteljesítményt nyújtott, amihez persze kellettek a mi hibáink. A támadóleppattanókat is jobban szedték nálunk. Jövő héten, Franciaországban szeretnénk visszahozni a most elhullajtott pontokat.

Panagiotis Yiannaras: - Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk Szolnokon, hiszen tavaly kétszer is kikaptunk a magyar csapattól. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, és a második félidei védekezésünkkel megérdemelten nyertünk. Ugyanakkor nem kiabálhatunk el semmit, mert három forduló még hátravan a csoportkörből.

Báder Márton: - Azt gondoltam, átbillenünk a holtponton, de nem így történt. A Keravnos jobban dobott és jobban is lepattanózott nálunk. Át kell gondolnunk, hol hibáztunk, de most már a folytatásra kell koncentrálnunk. Kár, hogy a végén egy ötpontos meccsen tíz pont fölötti vereséget szenvedtünk.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.