Archívum - Hírek

Foghíjas csapattal Szombathelyen

2011. 11. 25.

Báder Márton lágyékhúzódás, Soós Gábor gerincbántalmak miatt nem játszhat a Falco ellen.
     A kupakedd után szombaton 18 órakor már Szombathelyen lép pályára az Olaj kosárcsapata. A bajnokság nyolcadik fordulóját játsszák az érdekeltek, közülük a Falco-Olaj derbi mindenképpen rangadónak számít, hiszen a felek az elmúlt egy évtizedben rendre nagy harcot vívnak egymással. Az alapszakaszban az utóbbi tíz évben csak kétszer, 2005 és 2009-ben tudott nyerni a szolnoki csapat a Falco otthonában, igaz, a sárga-feketék sem voltak sikeresebbek a Tiszaligetben.

     Az elmúlt évadban, mikor az Olaj bajnoki címet szerzett, egy utolsó másodperces Pankár-triplával nyert a vasi gárda a mieink ellen. Nemcsak a sorozatos rivalizálás miatt számít rangadónak az összecsapás, hanem azért is, mert a felek egyaránt hat győzelemmel és egy vereséggel állnak a tabellán. A Bencze Tamás edző által irányított Falco legutóbb óriási izgalmak után egyetlen ponttal (62-61) nyert Sopronban, ahol az Olaj az ötödik fordulóban meglepő vereséget (72-80) szenvedett.

     A Falco állományának magyar magjából Kálmán László, Szabó Zsolt, Simon László, Szanati Mátyás, Will Tamás és Harazin Tamás jól ismert kosárkörökben, hiszen évek óta az NB I-ben játszanak. Légiósaik közül az amerikai hátvéd, Chad Timberlake a ZTE bajnokcsapatában szerepelt, míg a két szerb, a bedobó Branislav Jancsikin, valamint a center Djordje Pantelics nemcsak a Falcóban, hanem magyar mezőnyben is újnak számít. Az utóbbi különösen jó vételnek tűnik, hiszen meccsenként 16 pontot és 10 lepattanót termelt eddig. A hírek szerint a héten lázas betegséggel bajlódott, ezért kérdéses a középjátékos fellépése.

     Az Olaj viszont szinte biztosra vehető, hogy a gerincbántalmakkal küszködő Soós Gábor, valamint a lágyékhúzódással bajlódó Báder Márton nem tudja vállalni a játékot. Sőt, Obie Trotter bal lábának nagyujján zúzódást szenvedett a Keravnos elleni találkozón, azóta fenti két társával egyetemben képtelen volt edzeni.

     - Obie talán tud játszani - mondta Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója, ellenben Báder Marci és Soós Gabi biztosan kihagyja a fontos összecsapást. - Pólósaink bizonyították a Honvéd ellen, hogy tartalékosan is lehet rangadót nyerni, akár idegenben is. Mindezt mi is megpróbáljuk a jó formában lévő Falco otthonában.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.