Archívum - Hírek

Csak győzelemmel él tovább a remény

2011. 11. 28.

Tíz emberrel utazunk a francia csapat otthonába.
     A vendéglátók eddig háromból hármat veszítettek a kupasorozatban, és hazájuk bajnokságában is csehül állnak. A 16 csapatos francia Pro A tabelláján két győzelemmel és hat vereséggel mindössze a tizenötödik helyen szerénykednek. Két hete edzőt váltottak, Didier Döbbelstől Laurent Villa vette át a csapat irányítását. Irányító poszton is végrehajtottak egy cserét, az NBA-múltja ellenére keveset mutató amerikai Mustafa Shakur helyére honfitársát Allan Rayt szerződtették. A 27 éves, 188 cm magas kosaras a szombati, Dijon elleni idegenbeli bajnoki meccsen be is mutatkozott a zöld-fehérek színeiben. A tengerentúli profi ligát a Boston Celtics soraiban szintén megjárt játékos 17/3 ponttal debütált, öröme azonban nem lehetett teljes, mert a Pau-Orthez hosszabbítás után 91-86-os vereséget szenvedett Burgundia fővárosában.

     Az Olajnak sem ment valami fényesen a múlt héten, hiszen a Keravnos elleni, keddi hazai vereség után Szombathelyen, a Falcóval szemben is alulmaradt a csapat. Mentségükre legyen mondva, hogy Báder Márton, Soós Gábor és Obie Trotter egyaránt sérüléssel bajlódik. Közülük Trotter vállalta a szombathelyi fellépést, és Pau-ba is elutazott a társakkal. Báder és Soós azonban itthon maradt, és csak abban lehet bízni, hogy mindkét kosaras hamarosan felépül. Nagyon kell(ene) minden egyes játékos, hiszen a hátralévő három kupameccs mellett további bajnoki csaták - a ZTE (otthon), a Kecskemét (idegenben), az Atomerőmű (otthon), valamint a Körmend (idegenben) ellen - várnak a piros-feketékre a 2011-es esztendőben. Jó lenne a lehetőségekhez képest mindkét fronton szépen zárni az idei évet.

     - Tíz emberrel utazunk a francia csapat otthonába - kezdte Pór Péter, az együttes szakmai igazgatója. - Tudjuk, hogy csak győzelemmel tarthatjuk életben továbbjutási álmainkat. Ha a Keravnos tudott nyerni a franciáknál, akkor nekünk is sikerülhet. Mindent meg is fogunk tenni a jó eredmény érdekében.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.