Archívum - Hírek

Megfogyva bár, de törve nem

2011. 11. 29.

Elan Bernais Pau-Lacq-Orthez – Szolnoki Olaj KK 67-75 (22-21, 8-18, 22-24, 15-12)
EuroChallenge, Csoportkör - 4. forduló

Pau, 3200 néző. Vezette: Charalampos Karakatsounis (GRE), Piotr Pastusiak (POL), Tomislav Vovk (CRO)
PAU: GIPSON 20/6, Ray 6/6, Mendy 5, Morency 7, RAMASSAMY 8.
Csere: F. Lesca 3/3, Var 7, Rimac 4, R.Lesca 5/3, Hillotte 2, Diop. Vezetőedző: Laurent Villa.
OLAJ: TROTTER 16/3, HORVÁTH Á. 8/6, Nikolov 5, GAY 13/6, Trepák.
Csere: GREBENÁR 12, Mills 11/6, FODOR M. 10/3. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 8-8, 8. p.: 20-16, 15. p.: 22-35, 19. p.: 29-39, 23. p.: 32-43, 26. p.: 35-50, 32. p.: 52-67, 38. p.: 62-72.

     Az Olaj a sérült Báder Márton és Soós Gábor nélkül, mindössze tíz játékossal a keretében utazott el a franciaországi mérkőzésre, amelyen csak győzelemmel őrizhette meg matematikai esélyét a H csoport második, továbbjutást érő helyére. A már kiesett, de hazai pályán a becsületükért küzdő házigazdák nagy iramban kezdtek, ám palánk alatti erőfölényüket Brandon Gay két, valamint Horváth Ákos egy triplájával ellensúlyozta a magyar bajnok. A személyi hibákat meglehetősen hamar beütő Trepák helyett jött Grebenár, aki jól kapcsolódott be a játékba, három perc alatt hat pontot szerzett.

     A második negyed elején a sérülten játszó Obie Trotter begyújtotta a rakétákat, az irányító vezérletével szenzációs öt percet produkált, és egy 14-0-s rohammal állva hagyta ellenfelét az Olaj. A piros-feketék szinte bedeszkázták a gyűrűjüket ebben az időszakban, a franciák több mint hat perc után dobták első kosarukat ebben a játékrészben. Aztán a rendkívül agilis Ramassamy pontjaival megkezdték a felzárkózást, de a szolnoki csapat továbbra is kiválóan védekezett, és megőrizte megnyugtató előnyét a szünetig.

     A térfélcsere után sem változott a játék képe, az Olaj változatlanul jól szűrte meg a Pau akcióit, s mivel Grebenár után a másik két csereember, Mills és Fodor is bekapcsolódott a pontgyártásba, tizenötre nőtt a különbség. A hazaiak edzője, Laurent Villa sűrű cserékkel próbálta felrázni csapatát, ám váratlan húzásra csupán Teddy Gipson volt képes. Az amerikai irányító hiába tartott 20 pontnál az utolsó tíz perc kezdetén, a társak közül addig senki más nem termelt kétszámjegyű mennyiséget.

     A találkozó hátralévő szakaszában a mieink fegyelmezetten, a támadóidőt rendre végigjátszva tartották vezetésüket, amit az idő előrehaladtával egyre kevesebb átütőerővel rohamozó franciák nemigen veszélyeztettek. Az Olaj egységes csapatmunkája a tartalékos összeállítás ellenére idegenbeli bravúrt eredményezett, ezáltal tovább élnek a piros-feketék továbbjutási reményei.

Laurent Vila: - A tervünk az volt, hogy kontrolláljuk majd a mérkőzést, amely azonban nem nagyon valósulhatott meg a sérültjeink miatt, felborult a rotációnk. Főleg a második negyedben hiányoztak a pontok, a Szolnok megérdemelte a siker.

Pór Péter: - Ahhoz képest, hogy mindkét csapatból fontos játékosok hiányoztak, magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Idegenben mindig nagy szó nyerni nemzetközi összecsapáson, számunkra ez a siker pedig különösen fontos volt a reményeink miatt.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.