Archívum - Hírek

A repülőtéren álltak bosszút a franciák

2011. 12. 01.

A FIBA EurChallenge csoportkörének keddi negyedik fordulójában a francia Pau-Orthez idegenbeli legyőzésével életben tartotta továbbjutási reményeit az Olaj.
     Versenyben maradt az Olaj a FIBA EuroChallenge-sorozatban, hiszen kedden este 75-67-es győzelmet aratott a francia Pau Orthez otthonában. Ezzel a jelenleg két győzelemmel és két vereséggel álló szolnoki csapat megtartotta esélyét a továbbjutásra. A ciprusi Keravnos Nicosia hasonló mérleggel rendelkezik, e két együttes dönt a hátralévő két fordulóban a csoport második helyéről. Az első továbbjutó pozíció már elkelt, hiszen a négy győzelemmel álló német Artland Dragons együttesét már senki sem tudja megelőzni. Ellenben a nyeretlenül, a H csoport negyedik helyén tanyázó francia csapat minden esélyét elveszítette a továbbjutásra.

     Visszatérve a legutóbbi meccsre: a kiegyenlített első negyed után, egy 14-0-s etappal a második tíz percben állva hagyta vendéglátóját az Olaj. A nagy szünetben 39-30-ra vezettek Trotterék. A Pau sportcsarnokának nézőserege - több mint háromezren voltak - a fordulást követően is elképedve látta, hogy kedvenceik képtelenek mit kezdeni a jól és fegyelmezetten játszó szolnoki csapattal. A vendégek közül rendre akadt egy-egy ember, aki lendített egyet a csapat szekerén. A záró negyedben az Olaj okosan tartotta a labdát, igyekezett kijátszani a támadóidőt. A végén nyolcpontos győzelemnek örülhettek a vendégek, akik első, idegenbeli kupasikerüket aratták a csoportkörben.

     - A jó védekezés volt győzelmünk záloga - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Mindig akadt egy kosaras sorainkban, aki valami pluszt hozzá tudott tenni a játékhoz. A mezőnyemberek mellett külön ki kell emelnem a Grebenár - Trepák centerpárost, amely nagyon jól dolgozott a palánkok alatt. Ezzel életben tartottuk továbbjutási terveinket, de azt is tudjuk, hogy jövő kedden az eddig veretlen Artland csapatát is le kell győznünk, hogy a záró körben ki-ki meccset tudjunk játszani Cipruson.

     Pór Péter a hazaérkezés után azon dohogott, hogy a 16 fős szolnoki küldöttségből mindössze öt ember repülhetett haza a délutáni géppel a párizsi reptérről, holott mindenkinek érvényes volt a jegye. A többiek a párizsi repülőtér munkatársainak "jóvoltából" csak az esti járattal térhettek haza. Az egész napot utazással töltötték, hiszen Pau-ból már reggel hétkor elindultak a francia fővárosba. A legfontosabb azonban az, hogy mindannyian szerencsésen hazaérkeztek, s csütörtöktől már a ZTE elleni, bajnoki mérkőzésre összpontosítanak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.