Archívum - Hírek

A sereghajtót fogadjuk

2011. 12. 02.

A tabella utolsó helyén szerénykedő ZTE immár három amerikai légióssal áll fel, az Olajnak mégsem okozhat gondot a szebb napokat látott kék-fehérek legyőzése.
     A zalai kék-fehérek nemrég szebb napokat is megéltek, 2010-ben bajnokok és kupagyőztesek voltak. Most azonban nyolc forduló elteltével sereghajtók, egyetlen egy meccset sem nyertek, amire emberemlékezet óta nem volt példa a házuk táján. A nyáron még úgy tűnt, hogy légiósok nélkül, csak helyi játékosokkal vágnak neki a bajnokságnak, aztán leigazolták az irányító Bryquis Perine-t, majd idővel megérkezett még egy amerikai, a center Hines. Kettejüket honfitársuk, a bedobó poszton szereplő Whitworth követte. A legutóbbi fordulóban úgy tűnt, hogy megszerzik első győzelmüket, hiszen hazai pályán a félidőben 41-32-re vezettek a Pécs ellen, a folytatás azonban már a vendégeké volt, akik 82-71-es győzelmet arattak a zalai fővárosban. Mindemellett nehéz sorozat előtt állnak, hiszen a szolnoki meccs után Paksra látogatnak, majd az Albacompot fogadják.

     - Most már három légióssal játszik a ZTE, ezáltal erősebb, mint volt a szezon elején - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Annak ellenére, hogy nyeretlenek, nem lebecsülendő ellenfelek. Miután hazaérkeztünk Franciaországból, azon voltunk, hogy frissüljünk, minél jobban leküzdjük a fáradtságot. Báder Marci és Soós Gabi továbbra sem játszhat sérülés miatt. Természetesen nélkülük is nyernünk kell az egerszegiek ellen.

     Mint arról már beszámoltunk, Bádernek a Keravnos elleni nemzetközi kupameccsen az ún. szabóizma szakadt be. A válogatott center azóta folyamatosan kapja a kezeléseket, s remélhetőleg hamarosan csatasorba állhat. A hírek szerint Soós Gábor állapota is szépen javul.

     - Tíz napja már, hogy fáj a derekam, ízületi gyulladással bajlódom - mondta bedobó. - Kapom a különböző terápiás kezeléseket, és már sokat javult az állapotom. A tervek szerint hétfőn edzésbe állok, szeretnék minél hamarabb segíteni a csapatnak.

     El is kell majd segítség, hiszen a keddi kupafordulóban a német Artland Dragons csapatát fogadja Olaj, majd jövő pénteken 19 órakor Kecskeméten lesz érdekelt a társaság.

Orosz Lászlóra emlékeznek az egykori társak

     Jótékonysági mérkőzést rendeznek vasárnap Orosz László, a májusban elhunyt, 248-szoros válogatott kosárlabdázó, az Olaj egykori csapatkapitánya emlékére. A Dózsa György úti Honvéd-csarnokban 15 órakor az egykori Danone Honvéd csap össze a 90-es évek válogatottjával. A mérkőzésen egykori szolnoki edzők, mint Rezák László és Heinrich Róbert irányítják a csapatokat, valamint ifj. Knézy Jenő, Mészáros Áron, Góbi Henrik és Mérész Tamás is szerelést húz. A rendezvényre a belépés ingyenes lesz, a helyszínen adományokat gyűjtenek Orosz László gyermekeinek támogatására, akik ugyancsak kosárlabdáznak, és pályára is lépnek majd a meccsen.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.