Archívum - Hírek

Hoztuk a kötelezőt

2011. 12. 03.

Szolnoki Olaj KK - ZTE 96-79 (20-14, 27-17, 28-23, 21-25)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 9. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1200 néző. V: Cziffra, Farkas G., Tőzsér.
OLAJ: TROTTER 14/6, HORVÁTH Á. 14/3, Nikolov 12/6, Gay 9/3, TREPÁK 15/6.
Csere: GREBENÁR 9, MILLS 14/3, Fodor M. 9/3, Gaál, Nagy B., Szögi. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
ZTE: Vertetics, Gáspár 2, WHITWORTH 24/6, TÓTH G. 14/3, Hines 12.
Csere: Perine 9/3, Kinter 8, Baki 3/3, Kertész 2, Bödör 2, Kerkai 3/3. Vezetőedző: Kis Attila. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 8-2, 6. p.: 15-5, 9. p.: 19-7, 13. p.: 28-18, 17. p.: 39-25, 22. p.: 53-36, 25. p.: 62-41, 28. p.: 73-52, 33. p.: 78-62, 37. p.: 91-71.

     Abból kiindulva, hogy az előző és az azelőtti szezon bajnoka találkozott, akár kőkemény rangadót is láthatott volna szombaton este a tiszaligeti közönség. A patinás ZTE azonban jelenleg a tabella utolsó helyén szerénykedik, mi több, az eddig lezajlott nyolc forduló során meccset sem tudtak nyerni a kék-fehérek. Az erőviszonyok tehát már a feldobás előtt elég egyértelműnek tűntek, öt perc játék után pedig még jobban, hiszen Trepák és Horváth kosaraival hamar elhúzott ellenfelétől az Olaj. Aztán támadt egy apró kalamajka: Hines palánkot igen, de gyűrűt nem érő dobását követően lejárt a vendégek támadóideje, a játékvezetők pedig hosszas tanakodás után - ki tudja, miért - visszaadták a labdát a ZTE-nek. Mikor a szürke ruhások végre engedélyt adtak a folytatásra, a csereként beálló Grebenár centermunkája által kétszámjegyűre növekedett a hazai vezetés. Az első negyed utolsó mozzanatai némi meglepetésre a zalaiak voltak, akik a sérüléséből felépült Baki triplájával, valamint a nemrég érkezett, szemmel látható módon motivált Timothy Whitworth tempójával csökkentettek hátrányukon.

     A második tíz perc kezdetén Fodor faulttal együtt beszórt egy hármast, majd a ráadásbüntetőt is értékesítette, ezzel egyszersmind helyreállította a világ rendjét. A piros-feketék többször próbálták színezni a játékot, ám a látványos passzok a címzett helyett gyakrabban landoltak az ellenfél kezében vagy a vonalakon kívül. Ezzel szemben feltétlenül pozitívumként tekinthettünk a szolnoki cserék teljesítményére, Grebenár, Fodor és Mills a keddi, franciaországi kupameccs után ismét sokat tett hozzá az összképhez. Bár a támadások esetenként egyénieskedésbe torkollottak, összességében elöl- hátul rendben volt az Olaj játéka. Ami a számszerű eredményt illeti, a félidei különbség még nagyobb is lehetett volna, ha a szépség oltárán feláldozott labdákból kevesebb könnyű kosarat kap a szolnoki csapat.

     A fordulás után az egyik oldalon Trepák, a másikon Whitworth gyártotta a pontokat. Az első húsz percben észrevétlen Nikolov előbb egy tekintélyt parancsoló faulttal, majd egy tökéletesen kivitelezett triplával jelezte, hogy a látszat ellenére a pályán van. Az utóbbi kosárral egyébiránt húsz pontra nőtt a különbség. Kis Attilát ez persze a legkevésbé sem zavarta, a ZTE edzője ugyanis változatlan vehemenciával rohamozta meg a játékvezetőket minden egyes, csapata ellen irányuló ítéletüket követően. A szakvezető magatartásával szemben kalaplengetés járt a zalai gárdát hasonlóképp töretlen lelkesedéssel húzó Whitworth hozzáállásáért.

     A negyedik negyed elején az amerikai bedobó triplájával, majd honfitársa, Perine 2+1-es akciójával közelebb lopózott a sereghajtó. Izgulnunk alighanem amúgy sem kellett volna, de Nikolov bravúros mozdulattal, a gyűrű alatt áthúzva bedobta Fodor forintos labdáját, amivel újra húsz lett közte. A hátralévő időben Obie Trotter húzott elő a cilinderéből egy mérnöki pontosságú hármast, majd egy hasonló tempót, hogy aztán átadja a helyét Szögi Ádámnak, s ezzel minden benevezett Olaj-kosaras játéklehetőséget kapjon.

Pór Péter: - Az első félidőben jó játékkal megnyugtató előnyre tettünk szert. A ZTE-t dicséri, hogy a második félidőben sem adta fel, mi pedig sokat tudtunk cserélni és ezzel pihentetni játékosainkat a keddi kupameccsre.

Kis Attila: - Elégedett vagyok a csapatommal, jól helytálltunk. Gratulálok a Szolnoknak, és sok sikert kívánok nekik a nemzetközi kupában!
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.