Archívum - Hírek

Olaj-bravúrt kérünk a Mikulástól

2011. 12. 06.

A FIBA EuroChallenge csoportkörének ötödik fordulójában kedden 19:30-kor a veretlen, már biztosan továbbjutó német Artland Dragons csapatát fogadja az Olaj.
     A kupasorozat H csoportjában négy forduló után a veretlen Artland már biztos továbbjutónak, míg a nyeretlen francia Orthez biztos kiesőnek számít. A második továbbjutó helyért az egyaránt két-két győzelemmel és vereséggel álló Olaj és a Keravnos harcol. A ciprusiak vannak lépéselőnyben, mert 93-81-re nyertek a Tiszaligetben, másodszor meg azért, mert mindkét hátralévő meccsüket hazai pályán játsszák. Kedden este a Pau-Orthezt, jövő héten pedig az Olajt fogadják. Ha a szolnoki csapat győz az Artland ellen, Nicosiában elég számára az egypontos siker, ha nem, akkor 13 ponttal kell(ene) nyernie a Keravnos otthonában.

     Visszatérve a mai összecsapásra: az Artland a mezőny egyik legerősebb csapatának számít, hiszen negyedmagával veretlen a kupasorozat harminckettes mezőnyében. A felek első meccsén izgalmas végjátékban 86-78-ra verték az Olajt. A Bundesligában az eddig lezajlott tizenegy fordulóban hétszer nyert és négyszer kikapott a quakenbrücki együttes. Legutóbb a listavezető Bamberg otthonában 92-76-ra maradtak alul. Tegyük hozzá, hogy legyőzőjük a kontinens legerősebb kupasorozatában, az Euroligában edződik.

     Az Olaj kedden nyert a Pau-Orthez otthonában, szombaton pedig magabiztosan tudta le a ZTE elleni kötelező győzelmet, az egyaránt sérüléssel bajlódó Báder Márton és Soós Gábor nélkül.

     - Sajnos a német együttes ellen sem számíthatunk rájuk - közölte a rossz hírt Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Nincs más hátra, nélkülük kell megvívnunk a fontos csatát. Erős állományú, jó szerkezetű csapat az Artland, nehéz dolgunk lesz ellenük. Mindenkinek a maximumot kell nyújtania a sikerhez, nagyon számítunk a közönség biztatására. Ezzel együtt is bravúr kell a győzelemhez.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.