Archívum - Hírek

A frissességen van a hangsúly

2011. 12. 08.

Az Artland Dragons elleni kupabravúr után ismét bajnoki rangadót játszik az Olaj.
     Immár a tízedik fordulónál tart a felsőház mezőnye. A Kecskemét hat győzelemmel és három vereséggel az ötödik helyen tanyázik. Sztojan Ivkovics együttese otthonában még veretlen, a Debrecent, a Nyíregyházát, a Zalaegerszeget és a Sopront egyaránt legyőzte. Állományuk legismertebb tagja Thomas Kelley, aki tagja volt az Olaj 2007-es bajnok és kupagyőztes csapatának. A másik két légiósuk a szerb vonalat képviseli: Ivan Vukadinov hátvéd, Goran Radonjics bedobó poszton játszik. A magyarok közül a válogatott irányító, Wittmann Krisztián, Dénes Gábor, Bencze Zoltán és Csorvási Milán évek óta a piros-fehéreket erősíti. Ivkovicsot pedig pláne nem kell bemutatni, hiszen magyarországi játékospályafutása 1992-ben Szolnokon indult. Edzőként a Péccsel nyert kupadöntőt és bajnoki ezüstérmet, most harmadik évadját tapossa a hírös városban.

     - A Szolnok a mezőny egyik legerősebb csapata, jól szerepelnek a nemzetközi kupában, és azt kívánom, hogy harcolják ki Cipruson a továbbjutást. Úgy érzem, nagy meccset fogunk játszani az Olajjal, s telt ház előtt a mi csapatunk fog diadalmaskodni - vélekedik a szakember.

     Sztojan Ivkovics tavaly is hasonlókat nyilatkozott, a szolnoki csapat mégis a bajnokságban, valamint a Magyar Kupában is nyert Kecskeméten. A piros-feketék nyilván most is győzni mennek szomszédvárba.

     - Nehéz menetelés közepén vagyunk - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Arra törekszünk, hogy minél frissebbek legyünk az éppen aktuális mérkőzésen. Báder Marci még mindig nem tud játszani, Fodor Marci is fájlalja a combját. Soós Gabi már szerepelt a keddi derbin, várhatóan most több játékpercet tud vállalni. Reményeink szerint sok szurkolónk kísér majd el bennünket, mi pedig győzelemmel szeretnénk örömöt szerezni nekik.

Képernyőn a sorsdöntő kupacsata

     Kedden játsszák a FIBA EuroChallenge első csoportkörének záró mérkőzéseit. A H csoportban a német Artland Dragons már biztosan tagja a legjobb tizenhat mezőnyének, míg a másik továbbjutó helyért a ciprusi Keravnos és az Olaj csatázik. A felek ki-ki meccsét kedden 18:30-kor élőben közvetíti a Sport2 tévécsatorna.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.