Archívum - Hírek

Olaj-sikerrel zárult az alföldi rangadó

2011. 12. 09.

Kecskeméti KSE - Szolnoki Olaj KK 72-76 (20-13, 17-28, 17-24, 18-11)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 10. forduló

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 1300 néző. V: dr. Vígh, Pálla, Bognár T.
KECSKEMÉT: KELLEY 14/6, Wittmann 13/3, Radonjics 6/6, Dénes 3/3, BENCZE 13.
Csere: Csorvási 8, VUKADINOV 15/6, Hegedűs. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Edző: Forray Gábor.
OLAJ: TROTTER 15/6, Horváth Á. 5/3, Mills 10, GAY 17/6, TREPÁK 11/3.
Csere: GREBENÁR 8, Nikolov 5, Fodor M. 5/3, Soós. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 5-2, 7. p.: 13-9, 12. p.: 22-13, 15. p.: 25-21, 18. p.: 31-32, 20. p.: 34-41, 23. p.: 42-51, 26. p.: 47-55, 29. p.: 49-65, 34. p.: 61-67, 39. p.: 69-71.
Kipontozódott: Kelley (39.)

     Óvatos duhaj módjára kezdett mindkét csapat, az első percekben felváltva estek a kosarak. Trepák centergóljával az Olaj szerzett vezetést, de Bencze és Wittmann révén gyorsan fordított a Kecskemét. A házigazdák kaptak hamarabb lábra, ebben szolnoki részről kihagyott ziccerek és túl korán elvállalt dobások is szerepet játszottak. Thomas Kelley vezérletével - a karmester labdaszerzésből könnyű ziccert dobott, majd a triplavonalon túlról is betalált - néhány ponttal rendre a hazaiak tartottak előrébb, ám előnyük egészen az első negyed végéig nem volt számottevő. Ekkor az Olaj nem eléggé agresszív támadójátékát kihasználva öt, majd miután Kelley erősen időn túlinak tűnő kosarát megadták a bírók, hét ponttal elléptek a fehér mezesek.

     A második tíz perc kezdetén lendületben maradt a Kecskemét, amely ekkortájt a személyi hibákat - szolnoki oldalra - meglehetősen könnyű síppal fújó bírótrió jóindulatára sem panaszkodhatott. Bencze két kihagyott büntetője után azonban megtorpantak a hazaiak, többször dobóhelyzetig is csak alig-alig jutottak el, az Olaj Mills és Nikolov kosarával megkezdte a felzárkózást. Trotter sikeres kinti dobása megtörte a jeget, majd Gay két jó büntetője még inkább tűzbe hozta a közel 400 fős szolnoki tábort, hiszen már csak egyetlen duplányi volt a különbség. Trepák jobbkor nem is dobhatott volna hármast - robbant a csarnok, hosszú idő elteltével ismét Olaj-vezetést mutatott a tábla -, aztán Trotter második trojkáját is elsüllyesztette. Az első félidő hajrájában a kecskeméti mezőnyemberek addig hatékony távoli és középtávoli dobásait kiköpte a gyűrű, míg az Olajnál Mills és Gay szinte egyidőben elkapta a fonalat. A két amerikai kosarait követően már-már úgy tűnt, megnyugtató előnnyel térhet pihenőre az Olaj, ám az utolsó másodpercekben Soós hibáját Kelley triplával büntette, így látótávolságon belül maradt a hazai együttes.

     A térfélcsere után nagy dobópárbaj kezdődött: Trotter emberről dobott középtávolit, majd Dénes és Gay talált be a messzeségből. Trepák megirigyelte csapattársa mutatványát, szintén védőjével a nyakán küldött a helyére egy tempót, majd egy 2+1-es akcióval jelentkezett a center. Amiatt sem bánkódott az Olaj-tábor, hogy Vukadinov, majd Kelley is begyűjtötte negyedik személyi hibáját. Az irányítót le kellett cserélni, ami ebben az időszakban rányomta bélyegét a kecskeméti támadásokra. Az Olaj a harmadik negyed derekán többször tíz pontra növelhette volna a különbséget, ám Mills, majd Grebenár hibázott a büntetővonalról. Utóbbi második szabaddobásával mégis meglett a kétszámjegyű Olaj-vezetés, Sztojan Ivkovics válaszul zónavédekezést vezényelt csapatának. Az oly sokszor bevált fegyver azonban most fordítva sült el: Horváth Ákos, majd Fodor Márton dobott hármast, ezzel az addigi legnagyobb, tizenhat pontos különbség alakult ki. A záró dudaszó azonban még távolinak tűnt, s Radonjics távoli találata, valamint Wittmann két jó büntetője jelezte, hogy a vendéglátók még nem adták fel a küzdelmet.

     Az utolsó tíz percet végletekig kijátszott támadás végén Nikolov duplája indította, ezt a kosarat azonban hosszú szolnoki gólcsend követte, ezáltal életeztek a kecskeméti remények. Ráadásul Vígh játékvezető látványosan besegített a hazaiaknak, akik öt perccel a vége előtt három pontra zárkóztak fel. A fontos pillanatokban Fodor, majd Grebenár szerzett kosarat, Vukadinov azonban közel nyolc méterről, emberről is beköszönt, egyetlen duplányira csökkentve övéi hátrányát. Trotter szerencsére egy tempóval azonnal válaszolni tudott, ezzel átlendítette a holtponton a szolnoki csapatot. A piros-feketék a végjátékban jó védekezéssel átvészelték a kritikus pillanatokat, és kitartották néhány pontos előnyüket a lefújásig.

Sztojan Ivkovics: - Hatalmas közönség előtt megmutattuk a kecskeméti kosárlabda erejét. Sok büntetőt hibáztunk, ami sajnos megbosszulta magát.

Pór Péter: - A második félidei jó játékunknak és remek szurkolótáborunknak köszönhetjük a győzelmet.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.