Archívum - Hírek

Csak egy maradhat

2011. 12. 13.

Győzelem esetén az Olaj bejut a FIBA EuroChallenge második csoportkörébe.
     A zárókör előtt két dolog biztos: az egyik, hogy az EuroChallenge Kupa H jelű négyeséből a német Artland Dragons csoportelsőként jut(ott) a legjobb 16 közé. A másik, hogy a nagy múltú francia Pau Orthez már nem juthat tovább a csoportból. Az Artland mellett a másik továbbjutó pozícióért a Keravnos és Olaj harcol. Számolgatni nem szükséges, mert a győztes jut tovább, és várhatja majd a nyolcaddöntő sorsolását.

     A felek az elmúlt kiírás selejtezőjében már találkoztak, akkor az Olaj előbb hazai pályán 76-52-es, a ciprusi visszavágón 67-56-es győzelmet aratott. Azóta nagyot fordult a világ, legalábbis a Keravnos háza táján, hiszen a tavalyi csapatból mindössze a két ciprusi játékos, Pilavas és Trisokkas marad meg hírmondónak. A változásokat az Olaj saját bőrén tapasztalhatta, hiszen a Tiszaligetben 93-81-re kapott ki a Keravnos-tól.

     A különbség túlzottnak is mondható, hiszen a 38. percben még 76-81 volt az állás. A végjáték azonban egyértelműen ciprusaiké volt, közülük a három amerikai, Winsome Frazier (27/12 pont és 10 lepattanó), William Hatcher (15/3 pont) és Marcus Moore (10 pont, 8 lepattanó és 13 gólpassz), valamint a szerb Strahinja Dragicsevics (15/6 pont) voltak győzelmük fő részesei. A szolnoki győzelem előtt hazai pályán kikaptak az Artlandtól, majd nyertek Pau-ban, az utóbbi két körben azonban egyaránt vereséget szenvedtek az Artlandtól és a Pau-tól is. Így két győzelemmel és négy vereséggel harmadikok, a 3/2-es mutatóval rendelkező Olaj mögött.

     A szolnoki csapat a Keravnos elleni vereséget követően javított, előbb nyert a Pau otthonában, majd legyőzte az addig veretlen Artland együttesét. Most azonban újabb idegenbeli bravúr szükségeltetik a piros-feketéknek, hogy fennállásuk során először túléljék az első csoportkört. Emlékeztetőül, az elmúlt kiírásban az Olaj hazai pályán egyaránt legyőzte az Szentpétervár és a Nyizsnij Novgorod, valamint a francia Gravelines Dunkerque csapatát. Végül az utóbbival szemben rosszabb egymás elleni eredményének köszönhetően búcsúzott a küzdelmektől. Csak egy érdekesség: az Olaj által a Tiszaligetben tavaly legyőzött Szentpétervár és Gravelines az idén már egy szinttel feljebb, az Európa Kupában indul, és egyaránt veretlenül vezeti csoportját.

     Visszatérve a keddi meccsre, Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója azt mondta a hétfői indulás előtt:

     - Ki-ki meccset játszunk, melyen jó lenne győzni - kezdte a szakember. - Nálunk Báder Marci biztosan nem szerepelhet. Náluk viszont az utóbbi találkozókról hiányzó Marcus Moore szerintem biztosan játszik majd. Azt ígérhetem, hogy mindent megteszünk a továbbjutás érdekében.

A tévé előtt lehet szurkolni

     A ciprusi mérkőzést a Sport2 tévécsatorna élőben közvetíti. Azok az Olaj-drukkerek, akik nagyobb társaságban szeretnék megtekinteni a tévés összecsapást, azok a szolnoki Dreher étteremben szurkolhatják ki a kedvencek győzelmét.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.