Archívum - Hírek

Francia, német és belga rivális a folytatásban

2011. 12. 14.

A bravúros nicosiai diadalnak köszönhetően történelmet írt az Olaj: a piros-feketék először jutottak be a legjobb 16 közé a EuroChallenge-ben.
     A nemzetközi kupasorozat H csoportjának zárófordulójában a csoportgyőztes német Artland Dragons 76-75-re nyert a francia Pau-Orthez otthonában, míg az Olaj a ciprusi Keravnos csarnokában diadalmaskodott 91-82-re, és harcolta ki a továbbjutást.

     - Nagyon boldog vagyok, hogy győzni tudtunk idegenben, és ezzel kivívtuk a csoportból való továbbjutást - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. - A második félidőre sokat javult a játékunk, különösen védekezésben, ezt mutatja is a statisztika. Végig remek csapatmunkával rukkoltunk elő, játékosaink 40 percen keresztül koncentráltak és keményen küzdöttek.

     A különösen a második félidőben remeklő piros-feketék egyik legjobbjának Horváth Ákos bizonyult.

     - Az első félidőben a Keravnos nagyon keményen küzdött, és többnyire irányította a játékot. Mi azonban végig hittünk benne, hogy meg tudjuk fordítani a meccset, és mindig akadt egy-két ember, aki a kritikus pillanatokban betalált, átlendítve ezzel a csapatot a holtponton - mondta a válogatott bedobó.

     Jöhet tehát a folytatás: a bajnokságban még két mérkőzés vár az Olajra ebben az esztendőben. Előbb szombaton 15:45-kor a hagyományos Kosárkarácsony alkalmával az Atomerőmű látogat a Tiszaligetbe. Aztán szerdán 18 órakor Körmenden vendégeskednek Trepák Zoltánék. A nemzetközi kupaküzdelmek január 10-én folytatódnak. A mieink a francia Chalonnal, a belga Okapi Aalstarral és a német Telekom Bonn együttesével egyetemben a J csoportba kerültek, ahonnan majd az első két gárda lép a már kieséses rendszerű negyeddöntőbe.

     Közülük az elmúlt évad francia kupagyőztese, a Chalon tűnik a legerősebbnek, amely az Eurochallenge-ben 5-1-es mérleggel nyerte meg az E csoportot. A belga Okapi Aalstar 3-3-as mérleggel jutott tovább az F csoportból, míg a német Telekom Bonn a G csoport másodikjaként, a szolnokiakhoz hasonlóan 4-2-es mutatóval jutott tovább. Azt gondoljuk, hogy nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak az újabb Olaj-bravúr.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.