Archívum - Hírek

Csúnya karácsony

2011. 12. 17.

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE 68-96 (17-20, 16-21, 6-30, 29-25)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 11. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1800 néző. V.: dr. Valovics, Kapitány, Szabó G.
OLAJ: Trotter 8, Horváth Á. 4, Mills 9/3, Gay 5/3, Trepák 11/3.
Csere: Grebenár 16, Fodor M. 2, Nikolov 13/3, Soós. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
ATOMERŐMŰ: L. WILLIAMS 14/6, Vojvoda 10, Kámán 9/3, COLE 24/18, MORGEN 15.
Csere: Tóth Á. 4, N. WILLIAMS 10/6, Kovács Ákos 8, Kerpel-Fronius, Kovács Ádám 2, Bus. Vezetőedző: Völgyi Péter. Edző: Schmidt Béla.
Az eredmény alakulása: 2. p.: 0-5, 5. p.: 6-9, 9. p.: 10-17, 13. p.: 19-22, 16. p. 23-30, 19. p.: 30-39, 22. p.: 33-48, 25. p: 35-58, 28. p.: 37-64, 35. p.: 43-85.
Kipontozódott: Fodor M. (33. p.).

     Az összecsapás első kosarát Cole triplája révén a paksiak szerezték, s az elején némi meglepetésre irányították a játékot. Szolnoki oldalon is megvoltak a tiszta helyzetek, de sok hiba csúszott a befejezésekbe. A nagy zakókkal tarkított EuroChallenge-búcsú és a vártnál visszafogottabb hazai bajnoki szereplés után kettőzött erővel bizonyítani akaró vendégek alacsony szerkezete védekezésben hatékonynak bizonyult, hosszú, türelmes támadásaikat pedig rendre kosárral fejezték be a piros mezesek. A cserék új színt hoztak az Olaj játékába, Grebenár és Nikolov is eredményesen szállt be a padról. Az Atom azonban kihasználta a mieink védekezésbeli megingásait, és a második negyed kezdetén Vojvoda pontjaival továbbra is őrizte néhány pontos előnyét.

     Aztán Valovics játékvezető ellen fordult a népharag, aki tetézve azt, hogy elnézte Morgen elég látványos belemenését, széles karmozdulatokkal helyreutasította a reklamáló Soóst. A gondot persze nem elsősorban a bírói tévedések jelentették, hanem az, hogy távolról nem találtak be a piros-feketék, így maradt a festékben zajló birkózás, melyben a paksiak határozottan jobbnak tűntek. Hétpontos vendégvezetésnél időt is kellett kérnie Pór Péternek. Úgy tűnt, a rögtönzött fejmosás eléri a kívánt eredményt, hiszen mikor a csapatok visszatértek a pályára, előbb Mills kígyózott át az atomvárosi védelmen és dobott ziccert, majd Gay célzott pontosan a 6,75 méteres vonalon túlról, s máris csak egyetlen duplányi különbség választotta el a feleket. Ekkor azonban Lorenzo Williams, majd Cole is beköszönt a messzeségből, ezzel ismét bottal üthette vetélytársa nyomát a szolnoki gárda. Az első félidőben az Olaj soraiban egyedüliként dicsérhető Grebenár a játékrész végén búcsúzóul betett egy 2+1-et, de ekkor már elég nyilvánvaló volt, hogy a fáradtan mozgó és elöl-hátul sok hibával játszó címvédőnek fel kell pörögnie a meccs második felére, ha meg szeretné őrizni makulátlan hazai mérlegét.

     Ezzel szemben a harmadik negyed egy 7-0-s paksi rohammal indult – a fiatal Morgen két duplát, Cole egy triplát jegyzett -, miközben az Olajnál egymást érték a rossz dobások. Hiába az újabb időkérés, Morgen 2+1-es akciójával már húsz pont közelébe hízott, majd hamarosan átlépte a lélektani határt a paksi előny. Völgyi Péternek egyedül az okozhatott fejtörést, hogy egy ütközést követően Lorenzo Williamset le kellett cserélnie. Nincs mit szépíteni, 15 paksi pont maradt válasz nélkül, míg végre Grebenár megszerezte az első szolnoki kosarat a második félidőben. Az egyik oldalon minden, a másikon gyakorlatilag semmi sem sikerült, így nagyon korán eldőlt a mérkőzés.

     Minderre még magyarázatul szolgálna a nemzetközi szereplés, a sok utazás miatti fáradtság, ám a második félidőben látott hozzáállásra már kevésbé. Teljesen dekoncentrált, mentálisan szétesett csapat benyomását keltette az Olaj, ennek pedig csak kiütéses vereség lehetett a vége. A paksi csapat most minden tekintetben jobb volt, rászolgált a győzelemre, ám a – vitán felül irreális – különbséghez a Duna-parti remeklés mellett az is hozzájárult, hogy a mieink gondolatban a tiszaligeti aréna helyett valami egészen másik helyszínen kalandoztak. Rossz hír számukra, hogy a téli szünet még nem kezdődött meg, sőt, szerdán Körmenden lesz meccs...!

Pór Péter: - Gratulálok a paksi csapat jó játékához és győzelméhez. Most nekik minden sikerült, mi pedig nagyon rossz napot fogtunk ki.

Völgyi Péter: - Sikerült túltennünk magunkat a nemzetközi kupa okozta fáradtságon. A második félidőben 4-5 extra egyéni teljesítménynek köszönhetően nekünk minden sikerült, a Szolnoknak pedig semmi.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.