Archívum - Hírek

Saját kezükben a sorsuk

2012. 02. 28.

Az EuroChallenge Kupa második csoportkörének utolsó fordulóját játsszák ma este kontinensszerte. Az Olaj KK és a német Telekom Bonn csapatának összecsapása 19 órakor kezdődik a tiszaligeti arénában, ahol a Sport2 televízió kamerái is ott lesznek.
     Az elmúlt hetekben kis matematikusok baráti köre alakult az Olaj táborában, különböző képleteket állítottak fel, hogy kedvenceiknek milyen eredményeket kell elérniük a továbbjutáshoz. Miután egy héttel ezelőtt a francia Chalon gárdája 88-66-re legyőzte a Telekom Bonn együttesét. Onnantól egyszerű lett a képlet, minimum 14 ponttal kell megverni a német csapatot.

     - Annyival kell nyernünk, amennyi elég a továbbjutáshoz - kezdte Trepák Zoltán, az Olaj centere. - Bár én a bonni mérkőzésről sérülés miatt hiányoztam, tudom, hogy egy erős, jó csapattal fogunk játszani. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz ellenük, de nagyon szeretnénk őket is legyőzni. Egy nehéz sorozat közepette vagyunk, fontos számunkra minden egyes mérkőzés, és ezzel együtt a siker is.

     A másik párban a belga Okapi Aalstar legénysége a Chalont fogadja, érhetetlen módon nem este hétkor, hanem fél kilenckor. Nyilván sokkal korrektebb lenne, a szervező FIBA Europe részéről. ha a mérkőzések egy időben kezdődnének. Mert ha az Aalstar legyőzi a Chalont, akkor az Olajnak az egy pontos siker is továbbjutást ér. Igen, de mire a belga városban feldobják a labdát, addigra a Tiszaligetben már a végjátéknál tartanak a felek. Egy Olaj győzelem tudatában a belgák már nem lesznek motiváltak, hiszen tudják, hogy sok ponttal kell verniük a franciákat a továbbjutásért. Egy biztos, a Bundesliga kilencedik helyén tanyázó németek nagyon eltökéltek, még a hét végi bajnoki meccsüket is elhalasztották a nyugodt felkészülés érdekében. A hét légióssal felálló németek azt hangoztatják, hogy nyerni akarnak a Tiszaligetben, és akkor nem kell számolgatniuk.

     Az Olaj viszont nemcsak nyerni akar, hanem tovább is akar jutni. - Nem szabad spórolni sem az energiával, sem a pontokkal - ezzel nyitott Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - A támadójáték mellett a védekezésről sem szabad elfelejtkeznünk, nem kaphatunk könnyű gólokat. Sajnos Fodor Marci játéka bizonytalan, mert a pécsi bajnoki meccsen térde fölé kapott egy medvepuszit. Vele vagy nélküle, fantasztikus közönségünk segítségével ki akarjuk harcolni a továbbjutást.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.