Archívum - Hírek

Veretlen maradt a Tiszaligetben az Olaj

2012. 02. 28.

Szolnoki Olaj KK - Telekom Baskets Bonn 96-94 (25-28, 19-22, 28-15, 24-29)
Eurochallange 2. csoportkör - 6. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1623 néző. Vezette: Karakatszunisz (görög), Hordov (horvát), Herbertsson (izlandi)
SZOLNOK: Trotter 18/3, MILLS 13, HORVÁTH Á. 19/9, NIKOLOV 21/3, Báder 4.
Csere: Trepák 8/6, Gay 11/9, Fodor M., Grebenár 2. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
BONN:Jordan 8/6, Veikalas 12/6, SERAPINAS 16/6, Gaffney 8, ENSMINGER 12.
Csere: BULJAN 26/3, Battle 12/6, Thülig, Mangold. Vezetőedző: Michael Koch.
Kipontozódott: Serapinas (39.)
Az eredmény alakulása: 4. p.: 7-11, 8. p.: 20-19, 14. p.: 29-33, 18. p.: 40-44, 24. p.:51-54, 28. p:64-61 , 34. p.:78-70, 38. p.: 90-84.

     A képlet egyszerű volt: az Olajnak 14 ponttal kellett nyerni a továbbjutáshoz a német Bonn együttese ellen. A szolnokiak sikere nem tűnt lehetetlen vállalkozásnak, mert a németek a belga Aalstar otthonában 12, míg a francia Chalonnál 22 ponttal kaptak ki. Az Olaj viszont az utóbbi két gárdát 36, illetve 9 ponttal győzte le idehaza.

     Bekezdtek a németek, akiket nem zavart az Olaj-tábor hangorkánja sem, négy perc után 11-7-re vezettek. Ekkor kapcsolt az Olaj, és egy 8-0-ás rohammal fordítottak Millsék. Lehetett volna nagyobb is az előny, de Horváth triplája kiperdült a gyűrűből, míg az ellentámadás után Jordan hármasa viszont beesett. A negyed vége megint a vendégeké volt, akik nagyon higgadtan és okosan játszottak, ellenben az Olaj sokat kapkodott és figyelmetlennek is bizonyult a saját palánkja alatt.

     folytatásban sem változott a játék képe, a szolnokiak továbbra is szellősen védekeztek, így könnyű gólokat dobhatott a Bonn. A támadótérfélen aránylag jól működött a hazai gépezet, de a védőpalánk alatt a németek olykor üresből dobták kosaraikat. A záró percekben is a vendégek akarata érvényesült, és mire megszólalt a félidőt jelző dudaszó, a mieink húsz pontra távolodtak a továbbjutástól.

     A nagyszünet után még egy ideig tartotta hatpontos előnyét a német gárda, ám aztán varázsütésre meglódult az Olaj. Védekezést váltottak a piros-feketék, zónára álltak át, s ezzel nem boldogultak a bonniak. Támadásban pedig szinte szárnyaltak a házigazdák: Nikolov képtelen volt dobást hibázni, de Trepák Zoltán - jó cserének bizonyult - triplája és Mills duplái is nagyon kellettek ahhoz, hogy a zárónegyed előtt már hétpontos előnyt mutatott az eredményjelző tábla.

     Az utolsó tíz percben az újabb Trepák tripla, majd egy Horváth Ákos hármas után már 11 pontra nőtt a Szolnok előnye (81-70), azaz nagyon közel kerültek a Tisza-partiak a hőn áhított különbséghez. Mielőtt azonban elhihették volna a házigazdák, hogy van esélyük a 15 pontos győzelemre, Buljan vezérletével elkapta a fonalat a Bonn, és 83-80-ra felzárkóztak. Ugyan továbbra is eszeveszett tempót diktált az Olaj, ám túl sok büntetőt hibázott, s mivel felváltva estek a hajrában a kosarak, a végén már "csak" nyerni tudott.

Pór Péter: - Az elején jól küzdöttünk, olykor azonban túlpörögtünk, és sok könnyű gólt kaptunk. A harmadik negyedbeli védekezésváltásnak, a zónának köszönhetően sokáig nem tudott mit kezdeni a Bonn. Ezután volt esélyünk a nagy különbségű sikerre, de a Bonn szerkezetet váltott, és ezzel elúszott a sansz a 14 pontos győzelemre.

Michael Koch: – Fantasztikus atmoszférában, jó hangulatban játszottunk, s a meccs nagy részében okosan és higgadtan. A zóna megfogott minket, amire csak kisvártatva tudtunk reagálni. A játékkal elégedett vagyok, de a végén nyernünk kellett volna.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.