Archívum - Hírek

Kupabravúr után rangadó

2012. 03. 03.

A bravúros kupatovábbjutás után ismét hazai pályán szerepel a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj, amely ma délután háromnegyed négykor a listavezető szombathelyi Falco KC gárdájával a találkozik a Tiszaligetben.
     Most már csőstül jönnek a bajnoki rangadók az Olaj számára, mindemellett március 13-án és rá két napra EuroChallenge negyeddöntők, majd április első hétvégéjén a Magyar Kupa Final Four-ja vár a szolnoki kosarasokra. Mindez mától tizenegy tétmérkőzést jelent majd bő egy hónapon belül a piros-feketék számára.

     A sorban az első az éllovas, a legutóbbi tíz mérkőzését megnyerő Falco gárdája lesz. A sárga-feketék 18 mérkőzésükből mindössze kettőt veszítettek el: az Atomerőmű (82-90), valamint a Körmend (86-105) otthonában. Feltűnő, hogy oda-vissza verték az Albacompot, a Báder Márton nélkül felálló Olajt pedig 108-92-re győzték le a felek szombathelyi összecsapásán.

     Az Olaj a szerdai szabadnap után csütörtök óta készül a rangadóra. Vajon mennyire dobta fel a társaságot a kupabravúr, hiszen az elmúlt évtizedekben magyar csapat nem szerepelt a negyeddöntőben.

     - Azt gondolom komoly sikert értünk el azzal, hogy mindkét csoportkörből sikerült továbbjutnunk - kezdte Horváth Ákos. - Erős, jó színvonalú bajnokságokban edződött csapatokat győztünk le, és utasítottunk magunk mögé. A sikerek pedig egészséges önbizalmat adnak mindannyiunknak.

     - Ha már az önbizalomnál tartunk, az bizony nem árt, hiszen újabb erőltetet menet vár a társaságra.

     - Tudjuk, de most már kevesebb lesz az utazás, mint volt decemberben és januárban. Nem kell majd kétnaponta buszra, vagy repülőre szállni, őrlődni a hosszú utakon. Ráadásul csapatunkban mindenki egészséges, ezzel nagyobb a rotációs lehetőség.

     - Lehet, hogy a sok utazást követő fáradtság okozta, de a Falco otthonában sima 16 pontos vereséget szenvedtek. Mit kell most másképpen csinálniuk, mint Szombathelyen?

     - Úgy érzem, hogy jóval frissebbek vagyunk most, mint voltunk abban az időszakban. Egy biztos, nagyon oda kell figyelnünk, és már az elején nagyon szigorúan kell védekeznünk, egy percig sem szabad lazítanunk. Azt gondolom, hogy vissza tudunk vágni a szombathelyi vereségért.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.