Archívum - Hírek

A jobbik csapat nyerte a rangadót

2012. 03. 03.

Szolnoki Olaj KK - Falco-SZOVA KC 79-74 (18-14, 23-20, 14-20, 24-20)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 21. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1873 néző. Vezette: Czifra, Kapitány, Szabó G.
Szolnok: TROTTER 14, MILLS 15, Horváth Á. 3/3, NIKOLOV 22/3, Báder 5.
Csere: Trepák 5, Fodor M. 1, GAY 14/12, Soós G. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Falco: Kálmán 13, Szanati, TIMBERLAKE 20, Szabó Zs. 5/3, Pantelics 6/3.
Csere: HARAZIN 15, Will 7/3, Jancsikin 8/3. Edző: Bencze Tamás.
Az eredmény alakulása: 4. p: 8-4, 8. p.: 14-11, 14. p.: 27-21, 18. p.: 39-30, 24. p.: 47-41, 28. p.: 50-49, 34. p.: 65-59, 38. p.: 75-67.

     Mills és Kálmán kosárváltásával indult a rangadó, ami előtt az Olaj-szurkolók transzparensekkel emlékeztek meg a szolnoki csatáról. Kőkemény emberfogással kezdett mindkét csapat, ami láthatóan nem ízlett a játékosoknak, ezért meglehetősen kevés kosár esett az első negyedben. Még a második negyedbeli folytatás előtt Gay triplájával és Mills duplájával szerzett néhány pontos vezetést az Olaj. A kisszünet után Gay egy újabb hárompontos dobott, de két eladott labdát követően az egykori szolnoki Harazin Tamás révén zárkóztak a szívósan küzdő vendégek.

     A 16. perc elején a születésnapját, a holnapi napon ünneplő Horváth Ákos hármasa célba ért, s ezzel 32-23-ra alakult az állás. Bencze edző érezvén a veszélyt, időt kért, csapat azonban nem tudott közelebb férkőzni a vendéglátókhoz, mert nem bírtak a fantasztikus formában lévő Nikolovval. A félidő végén Jancsikin és Timbarlake találataival közeledett a Falco, de Mills okos dobásaival hét pont megmaradt a hazai előnyből.

     A fordulást követően Pantelics az első mezőnykosarát dobta, ami három pontot ért csapatának. Szerencsére, Szanatit Nikolov szerelte a levegőben, ami után Trotter betörésből volt eredményes. A Falco azonban nem hagyta magát leszakítani, előbb Szabó Zsolt, majd Will Tamás dobott egy-egy hármast, és másodszor vezetett a mérkőzésen a Falco. Kapcsolt az Olaj, és még a negyedik negyed kezdete előtt visszavette a vezetést Trotter egyre javuló játékának köszönhetően.

     A záró felvonásban Gay két triplát is szórt egymás után, majd Trotter is betalált, és 69-59-re alakult az állás, és úgy tűnt, hogy nagyobb különbséggel is meg lehet verni a Falcot, ám ez nem jött össze, de nem lehetettünk elégedetlenek, hiszen három nap alatt két nagyon fontos mérkőzést nyertek a piros-feketék.

Pór Péter: - Nagyon nagy teljesítményt produkáltak a fiúk a héten, hiszen két küzdelmes és nem utolsósorban győztes mérkőzésen vannak túl. Mindehhez csak gratulálni lehet nekik, köszönjük a közönség újabb remek szurkolását, ismét sokat segítettek.

Bencze Tamás: - Nüánszokkal volt jobb a Szolnok, végig hajtottuk a meccset, de ma a jobbik csapat nyert. Ám tartásunkat mutatja, hogy többször is visszajöttünk a mérkőzésbe.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.