Archívum - Hírek

Újabb rangadó előtt az Olaj

2012. 03. 07.

Ma este nyolc órakor ismét rangadót játszik a címvédő Olaj KK, amely tavalyi döntőbeli ellenfelét az Albacomp gárdáját fogadja a tiszaligeti arénában.
     A szolnoki együttes továbbra is három fronton érdekelt. Az EuroChallenge-kupa negyeddöntőjében jövő kedden a lett Ventspils otthonában, majd két nap múlva a tiszaligeti visszavágón lesz érdekelt a társaság. A Magyar Kupa négyes döntőjét pedig április 7-8-án rendezik meg Szolnokon. Maradjunk tehát a bajnokságnál, ahol sorban a következő vetélytárs az Albacomp együttese lesz. A felek tulajdonképpen tavaly decemberről, a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolják ma este nyolc órakor a Tiszaligetben, ahol a Sport Klub televízió kamerái is ott lesznek.

     A vendég fehérváriak a tavalyi évadban, a kupa és a bajnoki döntőben is rendre az Olaj mögött végeztek. Az idei évadban 16 győzelmük mellett négyszer kaptak ki, Kecskeméten, Sopronban és oda-vissza a Falcótól. A legutóbbi fordulóban feltűnően könnyen 81-59-re nyertek Kaposváron. Az Olaj azonban különösösen hazai környezetben jóval nehezebb ellenféllel ígérkezik.

     - És nincs is esélyünk máshogy nyerni Szolnokon, csak ha jól védekezünk - támasztja alá mindezt Dzunics Braniszlav, az Albacomp edzője a klub honlapján. - Támadásban is kellenek a jó teljesítmények, tudunk pontosan és szépen játszani, de ennek az alapja is a stabil védekezés. Kaposváron a bajnokin sokkal élesebbek voltunk, mint előzőleg a kupameccsen, és biztos, hogy a rangadó jelentőségét is átérzi mindenki. Még mindig elég sok az eladott labdánk, ezek számát le kell csökkenteni, mert szoros meccsen nem fér bele.

     Mint azt Dzunics edző is kiemelte, csapatjáték alapja a stabil védekezés. Bár az Alba az Olajjal egyetemben egy-egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, a tabellából is kitűnik, hogy a fehérváriak kapták a legkevesebb pontot (meccsenként: 66,25) a bajnokságban.

     - Nagy meglepést már egyik csapat sem okozhat a másiknak - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Nem változott a játékstílusuk, továbbra is a gyors indításaikat kell levédenünk, az 5-5 elleni játékra kell őket kényszerítenünk. A kezdő ötösük minden szinten erős, Simont, Hollist és Kellert nem kell bemutatni, tulajdonképpen El-Amint is ismerjük már Pécsből, Chism pedig egy kifejezetten hasznos ember centerben. Csapatunk hétfő óta készül az Albacomp ellen, sajnos Soós Gabi lázas betegséggel bajlódik, nem tudjuk, számíthatunk-e a bedobóra. Vele vagy nélküle is nyerni akarunk a késő esti rangadón.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.