Archívum - Hírek

A Ventspils vendége az Olaj

2012. 03. 13.

Ma este hat órakor az EuroChallenge Kupában negyeddöntő mérkőzést játszik az Olaj a lettországi Ventspilsben.
     Tavaly október 4-én, az EuroChallengee Kupa selejtezőjének első felvonásának 36. percében, mikor finn Pyrintö Tampere 76-56-ra vezetett az Olaj ellen, egy huncut vasat sem adtunk volna a csapat továbbjutásáért. Szerencsére Trotterék 13-1-re megnyerték a végjátékot, és végül csak nyolc ponttal, 77-69-re veszítették el az odavágót. A visszavágót pedig 69-57-re nyerték, és ezzel kiharcolták a csoportkörbe jutást. Sőt mindkét csoportkört túlélték, és most már a negyeddöntőre készülhetnek. Ami ugyebár már nem az oda-visszavágó, hanem a rájátszás szabályai szerint fog zajlani. Magyarán két győzelemig tart a páros csata, ami ma este kezdődik a Balti-tengerparti városban. A folytatás csütörtökön a Tiszaligetben, ha kell harmadik meccs, annak jövő kedden Ventspils lesz a színhelye.

     Egyébiránt a lett gárda hazájában sokszoros bajnok és kupagyőztes. Az EuroChallenge Kupa tavalyi évadjában szintén negyeddöntősek voltak, a sárga-kék, de későbbi harmadik Ostende gárdájától 2:1-es vereséget szenvedtek. Idén négy vasat is tartanak a tűzben Vetra Gunders edző tanítványai, akik a lett bajnokság és kupa, az EuroChallenge mellett a Baltic ligában is érdekeltek. Az utóbbi tízcsapatos sorozatban a harmadikok, míg hazájuk bajnokságában 12. fordulót követően is veretlenek. Legutóbbi meccsüket a Baltic ligában játszották szombaton, mikor 84-72-re verték a litván Kedainiai legénységét. Tehát az Olajhoz hasonlóan győzelemmel hangoltak a párharcra.

     A mieink ugyebár 109-80-ra nyertek Zalagerszegen szombaton este, ahol nem ülhetett a csapat kispadján a vírusos betegséggel bajlódó Pór Péter. - Már sokkal jobban vagyok - felelte érdeklődésünkre a szakember, mikor a hogyléte felől érdeklődtünk. - természetesen és is a csapattal tartok. Erős, öt légióssal felálló csapattal találkozunk, amelyik egyben munkás is, ha kell gürcölnek, hajtanak. Egy biztos, játékban vannak, hiszen három sorozatban is edződnek. Sikerült őket feltérképeznünk többek között láttuk a francia Roanne elleni 94-92-re megnyert hazai meccsüket. Ez utóbbi sikernek köszönhetően nyerték meg csoportjuk küzdelmeit.

     Pór Pétert arról is faggattuk, hogy mivel lehetne vetélytársukat meglepni. - Védekezésben behúzódnak, kintről is besegítenek, ezért triplákkal lehet ellenük operálni. Nekünk is ez lehet az egyik fegyverünk, de ehhez jó dobóformát kell produkálnunk.

     Mint megtudtuk, a csapatot szállító külön repülőgép szerencsésen megérkezett a lett városba, és tegnap este már a mérkőzés színhelyén, az Olympic Centerben tréningezett a Szolnoki Olaj KK csapata.

Az Olaj várható programja
03.13. 18.00: Ventspils—Olaj KK (EC)
03.15. 19.00: Olaj KK—Ventspils (EC)
03.20. 18.00: Ventspils—Olaj KK (EC, feltételes)
03.24. 18.00: Olaj KK—Kecskemét (NB I.)
03.28. 18.00: Atomerőmű—Olaj KK (NB I.)
03.31. 15.45: Olaj KK—Körmend (NB I.)
04.04. 18.00: Albacomp—Olaj KK (NB I.)
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.