Archívum - Hírek

Javíthat az Olaj

2012. 03. 13.

BK Ventspils - Szolnoki Olaj KK 82-63 (13-13, 27-18, 18-14, 24-18)
EuroChallenge, Negyeddöntő - 1. mérkőzés

Ventspils: Abernethy 11, YOUNG 14/3, Diane 9, BERZINS 16/12, ZAKIS 12.
Csere: GRAY 14/9, Meiers 4, Willard 2, Laksa. Edző: Gundars Vetra.
Szolnok: Trotter 13/6, MILLS 13/3, Horváth Á. 12/6, Nikolov 5, Báder 8.
Csere: Trepák, Fodor M. 7/3, Gay, Grebenár 5. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 4-8, 8. p.: 8-11, 15. p.: 28-19, 24. p.: 47-36, 28. p.: 56-41, 35. p.: 69-54.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Ventspils javára

     Az első negyedben alig esett kosár, és az elején még vezetett is az Olaj. A nyolcadik percben Trotter triplájával utoljára mutatott vendégelőnyt a sportcsarnok eredményjelzője, 11-13. A második negyedben a szolnokiak játéka pontatlanná vált, a dobások rendre lecsorogtak a gyűrűről. Ellenben a hazaiak vérszemet kaptak, és azt játszottak, amit tudnak valójában. Különösen az amerikai játékosaik, van belőlük öt is, szórták a pontokat. A mieink pedig képtelenek voltak közel férkőzni a vendéglátókhoz. Igaz, a nagyszünet előtt csak kilenc ponttal, 40-31-re vezetett a lett csapat.

     A térfélcserét követően sem változott a helyzet, a hazai együttes biztosan tartotta előnyét, az Olaj pedig továbbra is képtelen volt kibontakozni. Ha a mieink dobtak is egy kosarat, azt a lettek rögtön megkontrázták, így nem csökkent az előnyük a záró felvonásig, ami 58-45-ös állásról kezdődött. Az utolsó tíz percben sem csökkent sajnos a felek közötti távolság, mivel a hazaiak rátettek egy lapáttal, nem fenyegette veszély magabiztos győzelmüket.

     Mivel play-off mérkőzésről van szó, csak a győzelem számít, a különbség nem, ezért teljesen mindegy volt, hogy a végén 19 pontos győzelmet aratott a Ventspils legénysége. A lett együttes a mezőnyből 51,7 százalékkal dobott, míg a mieink csak 37,1-del. És a lepattanócsatát is Zakisék nyerték 37-21-re.

     A párharc második mérkőzését csütörtökön este hét órakor játsszák a Tiszaligetben.

Pór Péter: - Mindkét csapat idegesen játszott az elején, de mi jobban. Nem találtuk a könnyű helyzeteket, ugyanakkor Grey fontos pillanatokban szerzett pontokat. Nem tervezek sok változtatást a következő mérkőzésre, de mi mindenféleképpen nyerni akarunk.

Gundars Vetra: - A legfontosabb az volt, hogy nyerjünk. Természetesen sok dolgon kell még javítanunk, de ezen fogunk dolgozni, amikor a következő mérkőzésre felkészülünk. A meccs elején kapkodva játszottunk, mert sok fiatal játékosunk van, akiknek nincs elég play-off tapasztala. Összességében sikerült megtalálnunk a megfelelő játékot, és úgy gondolom mi irányítottunk.

Báder Márton: - Most a Ventspils hozta a pályaelőnyét. Az első mérkőzés mindig nagyon fontos. Mi próbáltunk mindent megtenni, de nem koncentráltunk eléggé. A hazaiak megérdemelték a győzelmet, de két nap múlva meg lesz a lehetőségünk arra, hogy győzzünk és nem fogjuk feladni.

Steven Gray: - A Szolnok sok dobást rontott, de hallottam, hogy otthon nagyon jók. Ezért javítanunk kell a védekezésünkön, hogy jobbak legyünk mint ma.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.