Archívum - Hírek

Ma dől el a párharc sorsa

2012. 03. 20.

Már csak két hely kiadó az EuroChallenge Kupa négyes döntőjében, közülük az egyikre a Szolnoki Olaj KK csapata is pályázik.
     A tisztánlátás kedvéért a francia Elan Chalon és a török Besiktas csapata már bejutott az EuroChallenge kupa elődöntőjébe. Ellenben az orosz Triumph és a spanyol Fuenlabrada, valamint az Olaj és a lett Ventspils párharcának még nincs győztese, majd a mai, harmadik mérkőzéseken fog eldőlni a két továbbjutó együttes kiléte.

     A lett csapat az elmúlt kiírásban is negyeddöntős volt, végül a belga Oostendével szemben 2:1-re veszítette el a párharcot, a harmadik meccsen, idegenben 73-67-re kaptak ki. Mivel tavaly a negyeddöntőig jutott a Ventspils, idén az Európa Kupa selejtezőjében indulhatott. Az első meccset 75-74-re megnyerték az ukrán Mariupol ellen, a visszavágót azonban elveszítették 79-65-re, így maradtak az EuroChallenge kupában. Az első csoportkörben négy győzelemmel és két vereséggel zártak, ebből kétszer az Atomerőmű SE csapatát verték meg. A második körben két vereséggel nyitottak, de a folytatásban összekapták magukat, egymás után négyszer nyertek, és biztosították helyüket a negyeddöntőben. Még annyit, hogy egyetlen hazai vereségüket a második körben a holland Leidennel szemben szenvedték el 73-69-re. Az Olaj elleni eredményeket pedig ismerjük, az első meccsen 82-63-ra nyertek, majd a második mérkőzésen már a mieink győztek 82-76-ra.

     Sorsdöntő mérkőzés előtt állnak tehát a piros-feketék, akik már így is csúcsot állítottak fel, hiszen magyar férfi csapat az elmúlt évtizedekben nem jutott el a negyeddöntőig a különböző szintű nemzetközi kupákban.

     Pór Pétert, a csapat szakmai igazgatóját, akinek irányításával két-két honi bajnoki címet és kupagyőzelmet szerzett az együttes épp az utazás közben értük el. - Gaál Robi beteg lett, így a fiatal játékos nem tarthatott velünk - kezdte a szakember. A videón megnéztük, elemeztük a legutóbbi meccsünket. Láttuk és tapasztaltuk, hogy a bajnoki derbiken időnként egy 5-10 perces koncentráltabb időszak is elég egy meccs megnyeréséhez, de a nemzetközi porondon a 40-ből akár kétpercnyi kihagyás is eldönthet egy találkozót. Védekezésben főleg a 2-2 elleni játékon kellett javítani, támadásban pedig az eladott labdákra hívtam fel a fiúk figyelmét, mivel csütörtökön legalább 10 olyan pontot kaptunk otthon, amikor az ellenfélnek ki sem kellett dolgoznia helyzetet. Úgy látom, hogy javul a játékunk, ez remélhetőleg elég lesz az idegenbeli sikerhez.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.