Archívum - Hírek

Sporttörténelmet írt az Olaj, már a folytatásra készülnek

2012. 03. 22.

Európára szóló győzelmet aratott kedden este az Olaj KK csapata a lett Ventspils otthonában, az EuroChallenge Kupa negyeddöntőjének harmadik meccsén.
     Ezzel egyben sporttörténelmet is írt a szolnoki klub, hiszen fennállása során először jutott be a kupasorozat elődöntőjébe, ahol a török Besiktas lesz a vetélytársa.

     Talán már mindenki tudja, de jó megismételni: az Olaj 82-78-ra győzött a Ventspils ellen, és ezzel az orosz Triumf Libercy, a francia Chalon és a török Besiktas társaságában kvalifikálta magát a legjobb négy közé, ahol a törökökkel küzd majd a fináléba jutásért.

     Ha lehetett a mérkőzés előtt esélyekről beszélni, akkor szinte mindenki a rutinos, jó erőkből álló Ventspilsre adta volna a voksát. Az Olaj azonban felülírta az esélyeket, és otthonában győzte le negyeddöntőbeli ellenfelét. Az eredmény alaposan megrázta a lettek edzőjét.

     - Talán jobban megérdemelte a Szolnok a továbbjutást, mint mi, legalábbis a mostani mérkőzés alapján - mondta Gundars Vetra, a Ventsplis mestere. - A második félidőben rendre rossz döntéseket hoztunk, és a magyar csapat ezt kíméletlenül kihasználta. Nincs más hátra, mint szembe kell néznünk a vereséggel, és tovább kell lépnünk, hiszen nagyon sok feladat áll még előttünk.

     Kollégáját, Pór Pétert tegnap arról faggattuk, hogy mi volt az első reakciója a lefújást követően. - A félpályánál kezet fogtunk a lettek mesterével, majd összeölelkeztünk kollegámmal, Dragan Aleksziccsel. Természetesen óriási volt az öröm a csapatnál, de ünneplésről majd csak a későbbiekben lehet szó, hiszen nagyon sok feladat vár ránk. Többek között pénteken este a szomszédvár, a Kecskemét együttesét fogadjuk a Tiszaligetben. Megszámlálhatatlan sok SMS-t kaptam a barátoktól és szurkolóktól, köszönöm nekik a gratuláló üzeneteket. Családtagjaim közül először apukámmal beszéltem, majd a feleségemet, Zsuzsát is felhívtam. Utána már nehezen tudtam nyomon követni a rengeteg telefonhívást. Azt gondolom, hogy sporttörténelmet írtunk, aminek nagyon örülök és a Kossuth téri ünneplés után már csütörtöktől a folytatásra kell készülnünk.

     Pór Péterrel arról is beszéltünk, hogy nagy dolog lenne, ha a klub megrendezhetné a négyes döntőt Magyarországon. - Kissrácként a Budapest Sportcsarnokban láttam már élőben BEK-döntőt, most részesei lehetnénk egy Final Fournak, talán még esélyünk is van a rendezésre, de ez még a jövő titka. Mint mondtam, az április 27-ei elődöntőig még rengeteg feladatunk van a bajnokságban és a kupában egyaránt.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.