Archívum - Hírek

Szomszédvárak csatáznak

2012. 03. 23.

A páratlan, Ventspils elleni kupabravúr után ismét a honi bajnokság felé fordul a figyelem.
     Immár a 23. fordulónál tart a felsőház mezőnye, és úgy tűnik, hogy a Falco, az Albacomp, az Olaj KK és a Körmend csapata már biztosan a négy között végez az alapszakaszban. Azon belül további rangadók eredményei befolyásolhatják majd az első négy pozíció végső sorrendjét. Az Olaj mai vetélytársa, a Kecskemét csaknem biztos, hogy a hatodik helyen zárja az alapszakaszt, így a rájátszásban a harmadik helyezettel találkoznak majd Sztojan Ivkovics tanítványai. Egyébiránt a kecskeméti kosarasok meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtanak a bajnokságban, hiszen volt olyan sorozatuk, hogy egy huzamban öt meccset is elbuktak, de dicsekedhetnek egy hét fordulón át tartó győzelmi szériával is.

     A legutóbbi körben hazai pályán szerepeltek, és 84-72-es vereséget szenvedtek a listavezető Falco együttesétől. Azóta változások is történtek soraikban, elköszöntek Ivan Vukadinov nevű légiósuktól, a szerb hátvéd játékára már nem tartanak igényt. Hétfőn edzőmeccset játszottak a paksi Atomerőművel, és nyertek 90-77-re. Örömben az üröm, hogy a jó formában lévő Marko Djeraszimovics bokasérülést szenvedett. A szezon elején az Olaj színeiben is megfordult játékosnak mintegy kéthetes pihenőt javasoltak az orvosok. Így minden bizonnyal a szerb hátvéd nélkül érkezik ma este a Tiszaligetbe a kecskeméti alakulat.

     Azt talán mondani sem kell, hogy az Olaj háza táján jó a hangulat, de azt tudja mindenki, hogy a következő két hónap az eddigieknél is meredekebb lesz a piros-feketék számára. A honi bajnokságban ugyebár a Kecskemét után sorrendben az Atomerőmű SE (jövő szerdán, idegenben), a Körmend (itthon, jövő szombaton), az Albacomp (idegenben, április 4-én), ez utóbbi rangadóval zárul az alapszakasz.

     Április 8-án és 9-én ugyebár a Tiszaligetben rendezik meg a Magyar Kupa négyes döntőjét. Ezt követően veszi kezdetét a bajnoki rájátszás. Majd április 27-29-e között az EuroChallenge Kupa négyes döntőjére lesz hivatalos az Olaj KK, melynek helyszínét minden bizonnyal szombaton hozza nyilvánosságra a FIBA.

     Ezután pedig folytatódik a bajnoki rájátszás. - Tudjuk, hogy mi vár ránk, de egyelőre csak a Kecskemét elleni találkozóra akarunk koncentrálni - mondta Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Igyekszünk regenerálódni a keddi meccset és a fárasztó utazást követően. Csütörtökön délután előbb videóztunk, majd megtartottuk az edzést. Mindig is nagy meccseket játszottunk a szomszédvár csapatával, nyilván most sem lesz ez másképp. Hazai pályán nyernünk kell, ez nem vitás.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.